Sport

2012.05.02. 02:28

Thaiföldre került a vb-öv - Telt ház és remek hangulat Nagyvenyimen

Nagyvenyim - A második Nagyvenyim Kupa box-gála telt ház előtt zajlott le a közelmúltban. A nézők tizennégy remek mérkőzést láthattak az eseményen.

Agárdy Csaba

A dunaújvárosiak ezúttal felemásan szerepeltek. A csapat első versenyzője Gáspár Norbert volt, akinek ellenfele nem érkezett meg Horvátországból, és az utolsó pillanatban egy 12 kilóval nehezebb versenyzővel csapott össze ökölvívásban. Gáspár 57 kilogrammot nyomott, ellenfele pedig 69-et. A dunaújvárosi versenyző végül pontozással kikapott.

Hassza Erszébet profi boxban 53 kilogrammban küzdött, és ő is pontozásos vereséget szenvedett.

Ezután Szappanos Dávid következett K-1 szabályrendszerben: - 67 kg-ban TKO-val verte az érdi Czirok Norbertet. Mozsár Pál szintén K-1-ben küzdött -80 kg-ban, és pontozással kikapott. Farkas Balázs K-1-ben 95 kg-ban egyhangú pontozással verte a horvát Dominik Dolencet.

A folytatásban ismét profi box következett: Takács László vereséget szenvedett. Őt Kovács Richárd követte a ringben. Ellenfele a nagyon tapasztalt, a barcelonai olimpiát is megjárt Petrovics János volt nagyközépsúlyban. Kovács Richárd egyhangú pontozással nyerte a mérkőzést.

A rendezvény utolsó összecsapásán, a címmeccsen a kővágószőlősi Tóth Miklai Tibor sérülés miatt feladta a mérkőzést, és így a thaiföldi Yuttana Kronghton vihette haza a WKPC világbajnoki címét, a hozzájáró övvel együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!