Sport

2012.05.09. 02:29

Fallabda-verseny, tizenöt induló

Dunaújváros - Befejeződött a Head-Dunafitt Újvárosi Faldöngetés, amatőr fallabda-verseny. Az ötödik - egyben záró - fordulót vasárnap rendezték meg, tizenöt indulóval.

Agárdy Csaba

A zárófordulót követően kialakult a ranglista végeredménye. A végleges sorrend az alábbiak szerint alakult (zárójelben a versenyek száma):

1. Bán Zalán (5) 187 pont, 2. Szigetvári Péter (5) 185 pont, 3. Lehoczky Attila (5) 174 pont, 4. dr. Kaprielian Jirayr (5) 129 pont, 5. Gyöngy Miklós (5) 128 pont, 6. Bodor Gábor (5) 126 pont, 7. Kovács Róbert (5) 117 pont, 8. Pintér László (3) 87 pont, 9. Schön Róbert (5) 57 10. Zellei Attila (3) 47 pont.


A versenyt megtisztelte jelenlétével Welesz Balázs, a Magyar Fallabda Szövetség elnöke. Az ő segítségével három válogatott játékos, Papp Nándor Gergő, Gubi Ramon és Hoffmann Péter bemutató mérkőzéseket tartott.

Welesz Balázs megbeszélést folytatott a Dunafitt Sportcentrum ügyvezetőjével és a fallabda-szakosztály vezetőjével, amelynek során felvázolta a szövetség terveinek egy részét. Az elnök a szövetség és a klubok közötti egymást segítő partneri kapcsolatok fontosságát hangsúlyozta.

Véleménye szerint a sportág fejlődésének kulcsa annak népszerűsítése, valamint az utánpótlás-nevelés fejlesztése, támogatása. A közeljövőben - vidéki helyszíneken - várhatóan havonta, roadshow keretében, válogatott játékosok részvételével népszerűsítik majd a fallabdát. A nyílt hétvégék alkalmával bemutató edzések és mérkőzések, a válogatott játékosokkal közös edzések keretében ismerkedhetnek majd meg az érdeklődők a sportággal. Elsősorban a diákok (alsó tagozattól kezdődően) érdeklődésének felkeltése a cél.

A szövetség elképzelései egybeesnek a Dunafitt Sportegyesület céljaival. Ősszel tanfolyamokat szerveznek a dunaújvárosi gyerekek, de akár kezdő felnőttek számára is, és újra indítják az Újvárosi Faldöngetést.

Címkék#fallabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!