Sport

2012.03.17. 03:29

Nagyszerű hazai játék

Dunaújváros - Az alapszakasz utolsó hazai mérkőzését játszotta le a Dunaújvárosi Regale Klíma női kézilabdacsapata. Ellenfele a válogatott játékosokból is álló Veszprém- Barabás KC együttese volt.

Gyuricza Ferenc

Gulyás István, a hazaiak mestere abban bízott, hogy a halasi vereséget elfeledteti majd a csapat a Veszprém elleni játékkal.

- Önbecsülésből kell hajtanunk. Komolyan vesszük ezt a találkozót, pedig a csoportban már nem változik a helyzetünk - mondta Gulyás. Gyurka János, a másik kispad parancsnoka, bár győzelemre számított, de tudta, hogy nagyon nehéz lesz.

- A dunaújvárosi együttes hazai pályán mindig nagyon veszélyes. Ha belelkesedik, igen kemény ellenfél. De készültünk Ferlingék játékából, s bízom abban, hogy lesz arra ellenszerünk - így nyilatkozott a meccs előtt a bakonyi csapat szakvezetője.

Dunaújvárosi Regale Klíma - Veszprém Barabás 36-31 (16-13)
Dunaújváros Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Andorka M., Hucker R.
Dunaújváros: Vig - Takács L. 3, Gáspár 1, Ferling 8 (2), Takács D. 5, Léránt 3 (1), Erdősi 6. Csere: Pisák (kapus), Gera, Berta 4, Takács F. 4, Sári, Hosszú 2.
Veszprém Barabás KC: Kiss - Azari, BULATH A. 9, Hornyák Dóra 3 (1), Szabadfi, Emberovics 2, FÖLDES V. 6. Csere: Lengyel (kapus), Farkas 4, Borkowska 2, Földes K: 3, Selmeci 1, Mayer 1.
Kiállítások: 6, illetve 8 perc.
Hétméteresek: 4/3, illetve 4/1.

Határozottan, nagy lendülettel kezdett a hazai együttes. Meg is lepte a veszprémi együttest. 8-4-nél Gyurka János, a vendégek szakvezetője néhány perc után máris időt kért. Csökkent is a dunaújvárosiak előnye, de következett egy újabb sikeres szakasz, és ismét több góllal vezetett a Regale (14-10). A hazaiak keményen, agresszíven védekeztek a remeklő kapusuk, Vig Vivi előtt, és támadásbana is bátran vállalkoztak. Feltűnő volt, hogy a Veszprém gárdája sok technikai hibát vétett a támadások végén, és elég szellősen védekeztek a bakonyi lányok.

A második félidőt is kiválóan kezdte a Regale. Keservesen igyekezett a hazaiak előnyét (19-14) csökkenteni a vendéggárda. Nem nagyon sikerült, mert a lüktető, gyors kemény játékba az újvárosiak a szívüket is beleadták. Azaz a 43. percben azért egyszer egyenlítettek Bulathék. (23-23). De a hazai lányok megérezték: lehet és kell is győzni. Motiváltan, fegyelmezetten kézilabdáztak. Úgy tűnt: a Veszprém a hajrában feladta.

Gulyás István: - Jól védekeztünk, fegyelmezetten támadtunk.
Gyurka János: - Akarat nélkül, sok hibával kézilabdáztunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!