Sport

2012.03.13. 14:56

Bajnokok Ligája - Nehéz helyzetben a Bayern és az Internazionale

A francia Olympique Marseille az olasz Internazionale, míg a svájci Basel a német Bayern München vendégeként próbálja megőrizni 1-0-ás előnyét a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcainak keddi visszavágóin.

MTI/Reuters

Az Internazionale és a Bayern München is nehéz helyzetből várja a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának keddi visszavágóját, ugyanis mindkét gárda a rendkívül veszélyesnek ítélt 1-0-ás hátrányból kezdi az Olympique Marseille, illetve a Basel elleni második felvonást.

Az Inter kilábalna már a hullámvölgyből

Az olasz együttes abban bízik, hogy kezd kilábalni a hullámvölgyből, miután pénteken hét nyeretlenül megvívott találkozó után győzni tudott.

"Az érzelem a legcsodálatosabb dolog. Azért dolgozom, hogy ezeket átéljem, legyen az pozitív vagy negatív érzelem, de természetesen előbbit jobban szeretem" - mondta Claudio Ranieri vezetőedző arra utalva, hogy a Chievo otthonában, a hajrában megnyert meccsen egy gát szakadhatott át játékosaiban. - "Remélem, telt ház vár minket a San Siróban. Nem lesz könnyű meccs, de megvan a lehetőségünk és megpróbáljuk megfordítani az állást szurkolóinkkal a hátunk mögött."

Ranierinek ugyanakkor gondot okoz, hogy a védelemből Cristian Chivu eltiltás, míg Andrea Ranocchia sérülés miatt hiányozni fog. Csapata pedig nem kaphat gólt, mert arra hárommal kellene válaszolnia a továbbjutáshoz. Rajtuk kívül még a középpályás Ricardo Alvarezre nem számíthat majd.

A Marseille pénteken egygólos vereséget szenvedett az Ajacciótól, de Didier Deschamps vezetőedző több kulcsjátékosát is pihentette.

A Bayern is tovább akar menni

A Bayern az Interhez hasonlóan szintén önbizalomnövelő győzelemmel melegített a keddi összecsapásra: szombaton 7-1-re nyert a Hoffenheim ellen.

"Ez a siker nagy lökést adhat nekünk keddre, mert végre láttuk, hogy tudunk gólokat szerezni. Ugyanakkor a Basel nem fogja annyira megkönnyíteni a helyzetünket, mint a Hoffenheim tette" - mondta Jupp Heynckes, a bajorok mestere.

A Bayernnek plusz motivációt jelenthet, hogy idén éppen az Allianz Arenában rendezik a finálét, márpedig ott legutóbbi 12 európai kupameccséből 11-et megnyert. A Basel viszont nem ijed meg távol az otthonától, mivel a BL mostani szezonjában eddig veretlen idegenben, olyan váratlan eredményeket produkált, mint a Manchester United otthonában a kétgólos hátrányból elért a 3-3-as döntetlen.

"Hatalmas dolog lenne, ha egy svájci csapat negyeddöntőbe jutna. Az viszont nem motivál, hogy korábbi munkaadómat ütnénk ki a BL-ből" - mondta Heiko Vogel, a Basel trénere, aki ezelőtt kilenc éven át a Bayern ifjúsági csapatát irányította. - "Hiszünk saját magunkban és a képességeinkben, teljesen mindegy, hogy ki ellen lépünk pályára."

Bajnokok Ligája - A keddi program

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

Internazionale (olasz) - Olympique Marseille (francia) 20:45 ó

Az első mérkőzésen: Olympique Marseille vs. Internazionale: 1-0

Bayern München (német) - Basel (svájci) 20:45 ó

Az első mérkőzésen: Basel vs. Bayern München: 0-1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!