Sport

2010.10.16. 02:27

Csatát vesztettek

Dunaújváros - Rangadót játszott pénteken este a Dunaferr SE férfikézilabda-csapata, amikor a PLER együttesét fogadta. Sajnos ezúttal nem sikerült itthon tartani a sokat érő két pontot.

Gallai Péter

A meccs első részében a hazaiak közül a két szélső, Pásztor és Széles rendezett külön gólversenyt, a nyolcadik percig elért hat Dunaferr-találaton testvériesen megosztoztak. A PLER ekkor négynél járt. A tizenegyedik perc úgy tűnt, fordulópontot jelent a meccsen, mert 6-6 után hatvan másodperc alatt villámgyorsan három gólt szereztek Szélesék, időt is kért Adorján Gábor. Ám az előnyt nem sikerült tovább hízlalni, sőt, a 16. percben a PLER másolta le a Dunaferr teljesítményét: 11-8-ról egy perc alatt egalizáltak Szalafaiék. A folytatásban azután a vezetést is átvették a budapestiek.

A második félidő a remeklő Szélesnek köszönhetően jól kezdődött, de 21-21 után több helyzet is kimaradt, a rutinos Lendvay vezérletével bezzeg a vendégek megtalálták a réseket a dunaújvárosi falon, a 37. percben már 25-22-re vezetett a PLER. Rapatyi mester időkéréssel próbált meg rendet tenni a fejekben, ami úgy látszott, hatott is. Ugyan több hiba is csúszott a fiúk játékába, de még így is sikerült csökkenteni a hátrányt. Kilenc perccel a lefújás előtt még nem dőlt el semmi, ekkor 34-31-re vezetett a PLER.

A folytatásban Morva egyedül törhetett kapura, de ziccerét a hálóőrbe lőtte, a kipattanót pedig Németh szintén kihagyta. A túloldalon viszont nem remegett meg a kéz, így mínusz kettő helyett megint négy lett a hátrány. Ezután már hiába próbálkozott a Dunaferr...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!