Sport

2010.09.25. 19:11

Sikeres bemutatkozás

Székesfehérvár - Hollis bemutatkozása sikeres volt, márpedig ez volt a találkozó igazi tétje, megnézni mit tud a lehetséges új szerzemény. Úgy tűnt, sokat.

Silye Sándor

Albacomp-Kaposvár 94-63 (24-17, 27-19, 21-10, 22-17)
Székesfehérvár, 1500 néző, vezette: Bognár, Tőzsér, Szőcs

Albacomp: Simon 7, Hanga 12/3, Crocker 6/3, Jones 18, Keller Á. 12, csere: Hollis 24/6, Antal Sz., Bódi 8/6, Madár 2, Keller V. 1, Somogyfoki 4, Debrődy, vezetőedző: Braniszlav Dzunics, edző: Matus Gábor.

Kaposvár: Wilson 6, Kutasi 8/6, Soós 10/3 Kováts 2, Cunningham 30/3, csere: Fülöp 2, Medve 2, Márkus, Kovács, Bíró, Fornai 3/3, vezetőedző: Fekete Ádám.

Az Alba kezdte a játékot, a Kaposváré volt az első találat. Kiegyenlített játék mellett csorogtak az első percek, egy labdányi somogyi előnnyel. Bejött Hollis, az első labdaérintése ovációt váltott ki, alley-oup volt az. Felpörgette a sebességet az Albacomp, a kis szünet után már 10 fölött volt a különbség ide, a próbajátékos Hollis hamar elnyerte a fehérvári közönség szimpátiáját. Tetszett a "Simon-expressz", a védekezés, bár a Kaposvár is bemutatott néhány villámtámadást. A félidőre kialakult 15 pontos különbség nem tükrözte hűen a látottakat, több volt a hazaiakban. De majd...

Térfélcsere után 4 perc alatt túllépte a házigazda a húszas határt, majd a Madár, Hanga alley-oup okozott hangrobbanást. Jól, a közönségnek is játszott a csapat. A vendégek csapatában Cunningham játéka ígért sokat, ponterős volt. Igaz, jószerivel egyedül remekelt. A negyedik periódusban volt egy kisebb hullámvölgy, de ennek ellenére látszott a két csapat két klasszist képvisel. Kár volt az utolsó 10 percben tapasztalt pontatlan dobásokért. Hollis bemutatkozása sikeres volt, márpedig ez volt a találkozó igazi tétje, megnézni mit tud a lehetséges új szerzemény. Úgy tűnt, sokat.

Szólt a taps a lelátón, megérdemelte a társaság. Jól teljesítettek, magabiztosan tartották kezükben a mérkőzést. Sorban kaptak tapsot a végén lecserélt albások, a legnagyobbat Hollis. A végén a fiatalok voltak a pályán, tartotta a szavát Dzunics mester, a fiatalok tényleg megkapták a lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!