Sport

2009.10.24. 02:27

Rangadó a családban

Dunaújváros - Női kézilabdában minden alkalommal van egyfajta bája a székesfehérvári és a dunaújvárosi összecsapásnak. A vasárnapi (18 óra) fehérvári párharc ezúttal sem lesz kivétel.

Jankó Árpád

Régi kedves ismerősünk, Siti Beáta, az Alcoa technikai igazgatója sem titkolja: örömmel várja a dunaújvárosi, egykori társakat vasárnap.

- Hihetetlen, hogy újra játszik Boki, Detti és Bébé. Már alig várom, hogy találkozhassam a régi barátaimmal, hiszen nyolc szép évet töltöttem velük a Dunaferrben. Kiváncsi vagyok a játékukra. De az Alcoa csapatának a papírforma szerint nyernie kell! Hogy ez sikerül-e, majd meglátjuk.

 

Jogos az önbizalom, hiszen az újvárosi gárda még csak félig kész, de miképp óhajtja a hazai reményeket szertefoszlatni Rapatyi Tamás, a dunaújvárosiak mestere.

- Nagyon hasznosan töltöttük el a bajnoki szünetet. Siófokon játszottunk két edzőmérkőzést. Délelőtt nyertünk, délután, amikor az idősebbek pihentek, és csak a fiatalok kézilabdáztak, döntetlent értünk el. Az ifjakkal is elégedett voltam. Nos, erős az Alcoa, különösen középen - a Tilinger, Bernataviciute és Trishcuk trió -, de ne feledjük a válogatott kapusukat, Pastrovicsot és a szintén válogatott volt újvárosi szélsőt, Vincze Melindát. Viszont önbizalommal készülünk, és a legerősebb összeállításunkkal szeretnénk kellemes meglepetést okozni.

És miként várja a megyei rangadót Vincze, akinek a nemrég még fehérvári Balogh Bea lesz az ellenfele?

- Bea világklasszis szélső. Ám szeretnék győzni a párharcokban. Izgalmas mérkőzés lesz, mert fantasztikus kézilabdázók tértek vissza a Dunaújváros csapatába. De az Alcoa az esélyes.

Az ellenfél , Balogh Bea szívesen megy Fehérvárra, hisz ott is mindenki szerette.

- Náluk is mindent megtettem a klub sikeréért. Érdekes lesz, mivel tavaly májusban játszottam Fehérváron utoljára, most meg ellenfél leszek. A hazai pálya mellettük szól, de nem kizárt, hogy mi nyerünk. Ehhez a csapatunk nagy részének kiemelkedőt kell nyújtania a kapusposzton, támadásban és védekezésben. Ebben a háromban.

Én azért egy negyediket is hozzátennék: az pedig a vasárnapi ébredés utáni hangulat. Tudományos berkekben úgy mondják: az aznapi forma. No, mondja valaki, hogy bonyolult játék a kézilabda!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!