Sport

2009.08.05. 02:29

Ismerős jégen Volán-mezben

Dunaújváros - Az Alba Volán 19 jégkorong csapatának bő kerete hétfőn jeges edzéssel és kondival kezdte meg tíz napos edzőtáborozását városunkban.

Dunaújvárosi Hírlap

A Volán sokat erősített azzal, hogy a Franciaországból visszatérő Vas Mártont, és Ladányi Balázst sikerült megszerezniük, majd hozzájuk csatlakozott a tavalyi Acélbika, Peterdi Imre is. Az Alba Volán 19 jégkorong csapata a fehérvári jégcsarnok felújítása miatt kezdte meg Dunaújvárosban a jeges edzéseket.

Énekes Lajos másodedző szerint a gárda jelentősen átalakult, és ez az átalakulás remélhetőleg elég lesz ahhoz, hogy idén az EBEL rájátszásába jusson az együttes. Felkészülésük előző szakaszában már keményen dolgoztak a játékosok, Énekes Lajos mellett erőnléti edzőként Kóger István segítette a munkát, ami szakmai szempontból számít előrelépésnek.

A Volánhoz a héten csatlakozik még két hátvéd, a finn Juha Alent és a svéd Oscar Ackerström, a HC Csíkszereda volt csatára Mihály Árpád valamint a finn kapus, Tommi Satosaari. Vas Márton június elsején kezdte meg a munkát új csapatával, ahová, hála a sok régi játszótársnak, gyorsan sikerült beilleszkednie, hisz a Volán játékosaiból kerül ki a válogatott nagy része. A kék-fehérekkel egy éves szerződést kötött, és személyes fejlődését tekintette legfontosabb szempontnak az igazoláskor.

- Kemény mérkőzésekre számítok az EBEL-ben - mondta a csatár. - A tavalyi szezonban naprakész voltam, figyelemmel kísértem a történéseket, fel vagyok készülve erre az erőltetett menetre. Kicsit már kevésnek éreztem a brianconi kihívást.

A csapatkapitány Tokaji Viktor szerint az új edző, nem fog velük kesztyűs kézzel bánni, már most, az első két edzés után látható, hogy az új mester hisz az elvégzett kemény munkában. - Már az első edzésen meglepett minket azzal, hogy nem a szokásos módon kezdtük a munkát, sokkal intenzívebb volt a tempó - mondta Toki. - A csapat a volt dunaújvárosi játékosok érkezésével mindenképpen erősödött, ettől függetlenül nagyon sok múlik majd az érkező légiósokon, mind hátvéd, mind kapusposzton. Az edzőmérkőzéseken biztosan lehetőséget kap majd minden játékos, hogy bizonyíthasson. Így remélhetőleg kialakul majd egy bővebb keret, és nem fordulhat elő, hogy tizenhét játékosnak kell helytállnia, mint tavaly - tudtuk meg a csapatkapitánytól.

Az előző szezonban még a DAB-Docler jégkorong csapatát erősítette Peterdi Imre, és már a világbajnokság után tudni lehetett, elhagyja az Acélbikákat. Több külföldi együttes is szóba jött nála, a családja miatt mégis Székesfehérvár mellett döntött.

- Vegyes érzelmek kavarognak most bennem, hogy itt lehetek a dunaújvárosi jégcsarnokban, a Volánnal - mondta Pedró, aki ki akarta próbálni magát egy külföldi bajnokságban, ezért döntött a távozás mellett. - Nagyon örülök, hogy a régi csapattársaimmal játszhatok együtt, és remélem, hogy a dunaújvárosi szurkolók ellátogatnak majd Fehérvárra, hogy megnézzenek bennünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!