Sport

2006.07.07. 02:28

Benedek döntőbe jutott

Racice (gp) - Csütörtökön kezdődött a csehországi településen a kajak-kenu Eb, amelynek első napján a kajak egyesek 1000 méteres távján a dunaferres Benedek Dalma egyből a döntőbe jutott.

Mórocz Zsolt

Hét egységünk finalista, kettő középdöntős az 1000 méteres távon Racice (gp) - Csütörtökön kezdődött a csehországi településen a kajak-kenu Eb, amelynek első napján a kajak egyesek 1000 méteres távján a dunaferres Benedek Dalma egyből a döntőbe jutott. Valószínüleg a verseny helyszínére megérkező magyar küldöttség is meglepődött, amikor kiderült a résztvevő harmincnégy ország versenyzőit és azok kísérőit a Prágától mintegy negyven kilométerre északra fekvő, mindössze 371 (!) lakosú Racice látja vendégül. A faluban a kontinensviadalnak otthont adó pályán kívül nem sok látnivaló akad. Persze a falu nem tudná elszállásolni a résztvevőket, így a mieink bázisa sem itt található. Tegnap már jelenésük is volt a sportolóinknak, hiszen az 1000 és 500 méteres távok selejtezőihez szólították őket. Elsőként a hosszabb táv indulói következtek, az első - kajak egyes- futamban rögtön érdekelt volt Benedek Dalma, a Dunaferr versenyzője is. Az elődöntőben aztán Benedek másodikként, pár centivel lemaradva riválisától érkezett a célba, ezzel az eredménnyel egyből kvalifikálta magát a holnapi döntőbe. - Dalma rengeteget fejlődött, de nagyon nehéz ellenfele van a német Katrin Wagner személyében. Ha odafigyel, és okosan versenyez, akkor megcsípheti a kemény, irammenő németet. Ez pedig igen nagy bravúr lenne az Eb-n - mondta Angyal Zoltán szövetségi kapitány. Nos, Benedek az első lépést már megtette a fináléba kerüléssel. Ami a többieket illeti a leghosszabb távon próbálkozó magyar egységek közül hét máris döntős, kettő pedig a pénteki középfutamban folytathatja szereplését. Az 500 méteres selejtezők lapzártánk után értek véget. Racice (gp) - Csütörtökön kezdődött a csehországi településen a kajak-kenu Eb, amelynek első napján a kajak egyesek 1000 méteres távján a dunaferres Benedek Dalma egyből a döntőbe jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!