SÉTA

2012.05.23. 03:29

Kiváló röplabdázóink

Dunaújváros - E cikk írói négy éve kezdtek röplabdázni, és nagyon szeretik ezt a sportágat. Rajtuk kívül a Hildben még tizennyolc fiatal tanul, akik elkötelezett játékosai, rajongói e sportágnak.

duol.hu

Azért jöttünk Dunaújvárosba, a Hild József Szakközépiskolába, mert szerintünk itt vannak az ország legjobb edzői és röplabdásai. Iskolánkban összesen huszonegy röplabdázó fiatal tanul. Közülünk néhányan dunaújvárosiak, ám sokan nagyon messziről – Veszprémből, Nyíregyházáról, Kecskemétről, Dágról, Sümegről, Budapestről, Kunhegyesről, Székesfehérvárról – jöttek ebbe a városba, és ők a távolság, a meccsek miatt ritkán járnak haza.

Nagyon jó dolog, hogy ugyanabban az iskolában tanulunk valamennyien, egy kollégiumban lakunk, mert így mindig együtt vagyunk a csapattársainkkal. Soha nem unatkozunk: hétvégeken, ha a kollégiumban kell maradnunk, segítjük egymást a tanulásban is.

Napi két-három edzésünk van: reggel a kollégiumban, délután és este a sportcsarnokban. Hétvégén pedig általában mérkőzést játszik a csapat. Többen közülünk már a Dunaferr SE felnőtt csapatában is szerepeltek: Gebhardt Norbert, Pádár Krisztián (9/a), Blázsovics Péter, Banai Máté, Gebhardt Áron (10/a), Neukum Gábor (12/b), Szabó Balázs, Szücs Ákos, Pápai Péter (13/a), Dávid Csanád (14/a).

Ez az évünk nagyon jól sikerült, mert a döntőbe jutást követôen az 5. és a 6. korcsoportos diákolimpiát megnyertük a Hilddel. Ezen kívül a felnőtt Magyar Kupa döntőjében a 3. helyen végeztünk, az NBI-ben 5. hely jutott, és megnyertük az országos juniorbajnokságot! Hátra van még a nyíregyházi strandröplabda diákolimpia, az ifjúsági Magyar Kupa, valamint az országos serdülő bajnokság döntője.

A magyar junior válogatottal többen is elutaztunk tavaszszal Olaszországba, felkészülési tornára, ahol 16 csapat közül a 4. helyezést értük el. Majd Ukrajnába repültünk Európa-bajnoki selejtezőre, ahol szintén a 4. helyen végeztünk.

A csapat nevében szeretnénk köszönetet mondani edzőinknek: Tomanóczy Tibornak, Kelemen Istvánnak és Liszi Ferencnek, akik nemcsak a sportteljesítményünkkel foglalkoznak, hanem a tanulmányainkra, hétköznapjainkra is odafigyelnek, és természetesen tanárainknak, nevelőinknek is, akiktôl szintén sok segítséget, megértést és figyelmet kaptunk.

A hildes csapat álló sora balról jobbra: Gebhardt Norbert, Pádár Krisztián, Banai Máté, Stefanovics Krisztián, Blázsovics Péter, Balla Szabolcs. Guggolnak: Mester Levente, Demeter László, Gebhardt Áron, Sárik Martin, Boldis Patrik, Kovács Gergő. Edző: Liszi Ferenc. Mester Levente, Sárik Martin, Pádár Krisztián Hild 9/a

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!