Harza Márk

2019.11.14. 07:00

Te mennyire ismered Budapestet?

A számok és tények helyett lássuk azokat a dolgokat, amik Budapestet igazi fővárossá teszik, és amik miatt az ország egyik legfontosabb városa.

DSZC Bánki Donát Gimnázium és Szakgimnázium

Budapest, 2018. szeptember 30. Turisták nézelõdnek Budapest egyik legismertebb és a turisták által leglátogatottabb mûemlékénél, a Budai Várnegyedben található Halászbástya környékén. Mûvészettörténeti szempontból kiemelkedõ neoromán stílusú épületegyüttes 1895 és 1902 között épült Schulek Frigyes tervei alapján. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Faludi Imre

A legtöbb koncertnek az itt található kulturális központok, csarnokok adnak helyet. Európaiak és kontinensen kívüliek is szeretik a város nevezetességeit. A tömegközlekedés lehetővé teheti a – relatív – gyors utazást a városban. Itt működik az ország legnagyobb repülőtere, amely évi több millió utas és több millió tonna áru szállítását teszi lehetővé a környező országok között. Vasútvonala is jelentős, három pályaudvarról tudjuk megkezdeni utazásunkat, a legtöbb nagyvárosba átszállás nélkül eljuthatunk. 23 kerületre van osztva, ezek lakossága felér egy kisebb városéval. A kerületeknek van külön polgármesterük, viszont felettük áll Budapest város főpolgármestere.

Sok a nevezetessége, épületei közül több az UNESCO-világörökség része. Ilyenek például az Országház, az Andrássy út bérpalotái és a Széchenyi lánchíd. 161 múzeum, 55 színház és 8 gyógyfürdő között válogathat a városba érkező turista.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!