Röplabda

2016.04.05. 18:25

Dunaferr SE: az 5. hely a cél

Dunaújváros - A 2015/2016. évi NB I-es férfi röplabda-bajnokság a hajrájához érkezett. A Dunaferr Sportegyesület csapata csütörtökön 17.30 órakor a Pénzügyőr SE gárdáját fogadja.

Gróf András

A dunaújvárosi együttes hat játékosa, Kun Benedek, Kholmann Norbert, Guzmics Richárd, Szabó Péter, Kalmár Ákos, Kiss Marcell az elmúlt hétvégén a Frankfurtban zajló U20-as Európa-bajnoki selejtezőn lépett pályára a magyar válogatott tagjaként. Együttesünk mindhárom mérkőzését elvesztette, csak a németek ellen sikerült játszmát nyerniük. A csoport végeredménye: 1. Lengyelország 9 p., 2. Németország 6 p., 3. Dánia 3 p., 4. Magyarország 0 p.

A dunaújvárosi csapatnál a pályaelőny, ez jól jöhet a végelszámolásnál

A nemzetközi megmérettetést követően folytatódnak a magyar bajnokság első osztályának a küzdelmei. Az elődöntőben a következő párosításban mérkőznek a csapatok: Kecskeméti RC - VRC Kazincbarcika és Fino-Kaposvár - Dági KSE. Az 5-8. helyért folyó párharcok Dunaferr SE - Pénzügyőr SE és MAFC-BME - Sümegi RE. Mivel az alapszakaszban a mieink előrébb végeztek ellenfelüknél, így ők kezdhetik pályaelőnnyel a két győztes meccsig tartó csatát. A párharc győztese az ötödik helyért folytatja tovább a küzdelmet, míg a vesztes a hetedik helyért léphet majd pályára. A dunaújvárosiak vezetőedzője, Tomanóczy Tibor optimistán várja a mérkőzést.

- A bajnokság alapszakaszában hazai környezetben sikerült legyőznünk a Pénzügyőrt, idegenben azonban szoros mérkőzésen vereséget szenvedtünk. A két csapat körülbelül egy szinten van, így jó párharc várható. Számunkra hátrányt jelent, hogy a csapat nagy része két hétig az utánpótlás válogatott edzőtáborában volt, és csak kedden délután állt össze a teljes keret. Ennek ellenére bízom benne, hogy hazai környezetben megnyerjük az első mérkőzést. Természetesen ez csak akkor sikerülhet, ha mindenki a maximumot nyújtja. Arra kell törekednünk, hogy minél kevesebb hiba csússzon a csapatjátékunkba. Szerencsére mindenki a rendelkezésre áll, így előreláthatóan a legjobb csapatunkkal állhatunk ki. Az ellenfélről annyit kell tudni, hogy rutinosabb játékosokból áll, köztük az ex-dunaújvárosi Tóth Gáborral.

A második összecsapást szombaton 16 órakor rendezik a fővárosban. Ha szükséges a jövő szerdán ismét Dunaújvárosban találkoznak a felek.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!