Röplabda

2015.04.29. 20:08

Közel kétórás, ötjátszmás küzdelemben egyenlített a dunaújvárosi együttes

Dunaújváros - A férfi első osztályú röplabda bajnokság 7-8. helyéért folytatott páros csata második mérkőzésén a Sümegi RE együttesét fogadta szerdán a Dunaferr Sportegyesület csapata.

Gróf András

Dunaferr SE – Sümegi RE 3:2 (14, -23, 23, -21, 12)

Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Vári Péter, dr. Árpás Krisztina.

Dunaferr SE: Kholmann, Tar, Kalmár, Hatvany Zs., Kun, Stefanovics, Gebhardt Á. (liberó). Csere: Szabó P., Kiss M., Bohnicsek. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Az első szettben az újvárosi fiatalok kitűnően játszottak, az ellenfélnek esélyese volt arra, hogy akár szorossá tegye ezt a játékrészt.

Ezt követően mindenki várta a jó folytatást, de a sümegiek szoros csatában ugyan, de megnyerték a második játszmát, így egyenlő lett az állás.

Kalmár Ákos (7) jó teljesítménye is kellett a győzelemhez. Fotó: Zsedrovits Enikő

A harmadik játékrész is izgalmasan alakult. Hiába vezettek a hazaiak több ponttal, a végjátékban csak kettővel sikerült felülmúlni a sümegieket. A negyedik szettben rendkívül sok hiba jellemezte a dunaújvárosiak játékát, aminek egyenes következménye volt, hogy a vendégek ismét egalizálták a mérkőzés állását. A döntő ötödik játszma jól indult, hiszen hárompontos előnyre tettek szert az újvárosiak, ami megmaradt a végéig. Ezzel a győzelemmel a Dunaferr egyenlített, így a hetedik hely sorsáról a Sümegen pénteken 16 órakor kezdődő harmadik összecsapás dönt.

Tomanóczy Tibor: – A párharc első meccsét mi nyertük meg a Sümegnek, míg ma ellenfelünk ajándékozta nekünk a győzelmet. A kitűnően sikerült első játszmát követően talán túlságosan is megnyugodtunk. A folytatásban a csapat kulcsemberei igen gyenge teljesítményt nyújtottak, így ehezen tudtuk kiszenvedni a számunkra rendkívül fontos győzelmet. Ahhoz, hogy pénteken nyerni tudjunk, és megszerezzük a bajnokságban a hetedik helyet, a mainál sokkal jobb teljesítményt kell nyújtanunk. Ennél többet tudunk, és nagyon bízom benne, hogy ezt a páros csata mindent eldöntő mérkőzésén bebizonyítjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!