Röplabda

2014.11.18. 17:00

A legjobb nyolcközé jutásért játszik a Dunaferr együttese

Dunaújváros - Csütörtökön 19 órakor Magyar Kupa visszavágót játszanak a Dunaferr Sportegyesület röplabdázói. Az újvárosiak ellenfele a Pénzügyőr együttese lesz.

Agárdy Csaba

A Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutásért tizenegy mérkőzést játszanak a csapatok, ami azt jelenti, hogy három párosításban szerepelnek azonos osztályban szereplő együttes. A Dág és a Pécs, a Dunaferr és a Pénzügyőr, valamint a DEAC és a Szolnok játszik oda-visszavágós alapon. Előbbi két párban már túl is vannak az első mérkőzésen: a Dág Pécsen nyert 3:2-re, míg a Pénzügyőr odahaza 3:0-ra. Az egy mérkőzéses csaták közül legelőször a Felsőváros Sümeg meccset játszották le, amit a vendégek nyertek meg 3:1-re.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének párosítása a következő mérkőzésekből áll: Felsőváros - Sümeg, Kertvárosi Sport Egylet -  MAFC-BME, Óbudai Egyetem-Kandó SC - VRC Kazincbarcika, SZTE EHÖK SE- FINO Kaposvár, TFSE - Gorter Kecskeméti Röplabda Club, VANNET PTE-PEAC - Dági KSE, Pénzügyőr SE - Dunaferr SE, Debreceni EAC - Szolnoki Főiskola RKSI.

A Dunaferr SE Pénzügyőr párharc első összecsapását Budapesten ugyan a Pénzügyőr nyerte. A mérkőzés sorsa azonban csak nagyon szoros csatában dőlt el. Igaz, hogy a fiatalok 3:0-ra kaptak ki, de minden játszmában legalább a huszonhárom pontot elérték Tomanóczy Tibor tanítványai.

- Csütörtökön 3:0-ás vagy 3:1-es győzelmünk esetén a versenykiírás szerint három pontot szereznénk, így mind a két csapatnak három pontja lenne. Ebben az esetben egy arany szettben dőlne el a továbbjutás sorsa. Az arany szett alap esetben tizenöt pontig tart, vagy ezt követően két pont különbség az egyik fél részére. Nagyon nagy siker lenne ennek a fiatal társaságnak ha arany szettre tudná kényszeríteni az Pénzügyőr gárdáját. Mindent meg fog tenni a csapat azért hogy győzelemmel fejezze be a mérkőzést. Nagyon fontos lenne a szurkolók biztatása, támogatása. A győzelem óriási erőt adhatna a fiúknak a további kemény munkához és a vasárnap 17 órakor kezdődő Szolnoki Főiskola RKSI elleni hazai mérkőzéshez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!