Rendőrségi

2009.02.20. 10:11

Tragikus: Tizenöt baleset, huszonhárom sérült, huszonhat ittas közlekedő - egy hét alatt

<strong>DH</strong> - Az elmúlt hét közlekedési statisztikái szerint a megyében tizenöt baleset, huszonhárom sérült, huszonhat ittas közlekedő volt az utakon - tájékoztatott a rendőrség.

Dunaújvárosi Hírlap

Egy halálos, négy súlyos és tíz könnyű kimenetelű közlekedési baleset történt Fejér megye közútjain. Egy 67 éves sárkeresztúri férfi meghalt, amikor kivilágított kerékpárjával közlekedve egy személygépkocsi elütötte. Heten nyolc napon túl, míg tizenöten nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek Fejér megye közútjain történt balesetek során.      

Az időszaki bontásból kiderült, hogy a reggeli órákban négy, délelőtt és délután három-három, míg az esti órákban öt baleset történt.

Az utak csúsztak, a sofőrök pedig nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedtek, hét baleset emiatt következett be. Figyelmetlenségből adódóan négy, míg az elsőbbségi jog be nem tartása miatt kettő baleset történt. Egy gyalogos pedig a tilos jelzés ellenére akart átkelni az úttesten, így ütötte el egy teherautó. A halálos baleset körülményei szakértők bevonásával vizsgálják.   

Az elmúlt héten a Fejér megyei rendőrök összesen huszonhat ittas személlyel szemben intézkedtek a közutakon. Ebből huszonhárman nyilatkozaton ismerték el, hogy mielőtt kerékpárra vagy gépjárműbe szálltak volna, alkoholt fogyasztottak. Az alkoholteszter vagy a klinikai tünetek alapján két személy enyhén, míg egy közepesen ittasnak minősült. Az ittas személyek közül tizenketten kerékpárosok voltak.   

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint északnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, majd holnap a gyakran erősen felhős ég mellett kevés napsütés is lehet. Az esti óráktól szórványosan várható havazás, hózápor. A néhol élénk északnyugati, északi szél szombaton helyenként megerősödik. Szombat éjfélig a lehulló friss hó mennyisége akár 7 cm is lehet - hívja fel a figyelmet a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!