Rendőrségi

2011.12.22. 16:04

Perkátai erőszakoskodás - Lökdöste, fenyegette a képviselőket, összetört egy autó is

Perkáta - Erőszakkal szakította félbe a szerda esti helyi önkormányzati ülést egy ittas perkátai férfi, aki rátámadt az intézkedő rendőrre is. Korábban polgármester- és képviseljelöltként indult ott.

Pekarek János

A rendőrség közleménye szerint bűnügyi őrizetbe vették azt az 53 éves perkátai  férfit, aki szerdán este hét óra húszkor bement a község képviselőtestületének rendes, nyilvános ülésére  és ittasan lökdöste, fenyegette a képviselőket. Rátámadt a kiérkező rendőrjárőrre is.

A férfi családjának tulajdonában lévő terepjáró a polgármesteri hivatal előtt kárt tett a helyi jegyző kocsijában. Az őrizetbe vett személy előbb azt állította, hogy ukrán állampolgárságú felesége vezette az autót  ám a helyszíni vizsgálat szerint a feleség is ittas volt, és ő (bár először elismerte) később tagadta a gépjárművezetést. Ezt az esetet is vizsgálja a rendőrség.

A perkátai polgármestertől, Somogyi Balázstól megtudtuk, hogy a szóban forgó férfinak, L. F-nek nem ez volt az első  erőszakos fellépése az önkormányzat tagjaival szemben. Szeptember 29-én már inzultálta a polgármestert a hivatalában, ezért eljárás indult ellene. A férfi folyamatosan zaklatja a képviselőket sms-ben, telefonon, e-mailben.

L. F. maga is polgármester- és képviselőjelöltként indult Perkátán a 2010-es helyhatósági választáson. Egyik tisztségre sem kapott elegendő szavazatot  ám  a hét, hivatalba lépett képviselő mögött nyolcadikként máig ott áll a listán. Tehát, ha valamelyik képviselő lemondana vagy alkalmatlanná válna  tisztsége betöltésére, ő kerülne be a testületbe. 

A szerdai perkátai képviselőtestületi ülés félbeszakadt, a rendőrségi helyszínelés hajnali két óráig tartott. Négy érintett képviselő (köztük a polgármester)  külön is feljelentette L. F-et.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!