Rendőrségi

2012.06.26. 11:48

Juh-és borsólopás gyanúsítottjait fogták el

Fejér megye - Az elmúlt napokban Szabadegyháza környékén borsólopás, míg Bakonykútin juhlopás történt. Az elkövetőket mindkét esetben elfogták.

duol.hu

Bakonykútin egy kft. sérelmére június 9-e és június 24-e között történt lopás. A tanyáról ismeretlen elkövetők eltulajdonítottak egy anyajuhot és nyolc bárányt, így a bűncselekménnyel összesen 164 000 forintos kárt okoztak - közölte kedden Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő.

A Móri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán indult nyomozás során az adatgyűjtéseknek köszönhetően látókörbe került két kincsesbányai fiatalember mint elkövető. A húszas éveikben járó férfiak egyikét a nyomozóknak még a tegnapi napon sikerült elfogniuk és előállítaniuk a kapitányságra, míg társa elfogására ma délelőtt került sor. A rendőrök a rendelkezésre álló információk alapján mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki a lopással kapcsolatban. A juhokat még egyelőre keresik. A két férfinél tartott házkutatás ugyanis nem vezetett eredményre, valószínűsíthető, hogy az állatokat az elkövetők továbbértékesítették.

A Sárbogárdi Rendőrkapitányság Ügyeletére hétfőn érkezett jelzés arról, hogy Sárkeresztúron egy családi ház udvarán valószínűleg lopott borsó van, amit a településen is árulnak. A jelzést követően a rendőrök azonnal kimentek leellenőrizni a címet, és az udvaron valóban találtak 35 kg zöldborsót. A házban lakó házaspár ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy azt Szabadegyháza külterületén szedték engedéllyel. Amikor azonban ezt a rendőrök leellenőrizték, kiderült, hogy a tulajdonos nem adott engedélyt a borsószedésre. Így a házaspárt a rendőrök előállították a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra, ahol meghallgatásukat követően mind a nőt, mind a férfit szabálysértési őrizetbe vették. Ügyükben gyorsított eljárás keretében napokon belül dönt a bíróság.    

A rendőrök által lefoglalt zöldborsót a tulajdonos visszakapta, így a 15 000 forintos lopási kár megtérült.

       

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!