Rendőrségi

2012.09.10. 05:26

Halálos baleset Hantos belterületén - Teherautó elé kanyarodott egy autó

Székesfehérvár - Halálos baleset történt hétfő hajnalban a Fejér megyei Hantoson, a 6228-as és a 6217-es utak kereszteződésében, ahol egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze, utóbbi sofőrje a helyszínen meghalt – tájékoztatott a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

MTI

Az elsődleges adatok alapján egy Suzuki kanyarodott ki a 6217-es útról balra nagy ívben a 6228-as számú útra, és  STOP tábla ellenére nem adott elsőbbséget egy Székesfehérvár felől Mezőfalva irányába közlekedő kenyérszállító kisteherautónak. A két jármű összeütközött, a teherautó mintegy 18 méteren keresztül tolta maga előtt a személygépkocsit - tudtuk meg Németh-Kész Mónikától.

Az ütközés ereje akkora volt, hogy a Suzuki 51 éves nagylóki sofőrje – aki nem használta biztonsági övét - a helyszínen életét vesztette. A kiérkező mentősök egy órán át küzdöttek az életéért, de már nem tudtak rajtani segíteni, a helyszínen meghalt. A kisteherautó sofőrje a balesetben nem sérült meg.

Az elsődleges műszaki szakértői vélemény alapján a kisteher-gépkocsi sofőrjével szemben gyorshajtás nem merült fel.

A helyszíni szemle és a műszaki mentés ideje alatt a balesettel érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben. A rendőrök a településen belül oldották meg a terelést. A 6228-as számú út 08 óra 30 perckor szabadult fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!