Rendőrségi

2012.09.18. 12:32

Jogerősen két év a bátaszéki nőnek, aki leszúrta élettársát

Két év két hónap börtönbüntetésre ítélte kedden a Szekszárdi Törvényszék azt a bátaszéki nőt, aki tavaly novemberben késsel megölte élettársát. Az elsőfokú döntés ellen az ügyész, a védő és az elítélt sem fellebbezett, így az ítélet jogerős.

MTI

Orsós Éva a büntetése felének letöltése után feltételes szabadságra bocsátható, a büntetés időtartamába beszámítják az előzetes letartóztatásban eltöltött kilenc hónapot is.
A 39 éves, két gyermeket nevelő nő tavaly november 11-én követte el a bűncselekményt, amikor születésnapját ünnepelték. A gyilkosság előzménye az volt, hogy a nőt a nála egy évvel fiatalabb élettársa bántalmazta, dulakodás alakult ki köztük, s aközben a nő egy 18 centiméteres késsel négyszer megszúrta a férfit. A szúrások közül kettő halálos volt.

A tárgyaláson az ügyész, a nő védője és Szili Zsolt Gergely tanácsvezető bíró is utalt arra, hogy a megölt férfi éveken át bántalmazta az elítéltet, de ő egyszer sem tett emiatt feljelentést.
Az ügyész azt indítványozta, hogy a törvényszék az emberölésért kiszabható öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés középmértékénél enyhébb büntetéssel sújtsa a nőt. Az ennél is enyhébb büntetést kimondó ítélet indoklásában a bíró kifejtette: jelentős súllyal vették figyelembe az enyhítő körülményeket, az elítélt gyenge intellektusát, megbánását, azt, hogy két gyermek eltartásáért volt felelős, illetve az élettárs durva, erőszakos viselkedését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!