Rendőrségi

2012.09.29. 05:38

Csapatostól mentek a betörőnek hitt emberek után, akiket megvertek Mezőfalvánál

Mezőfalva – Egy vélt betörési kísérletből lett bántalmazás pénteken este a településhez közel.

duol.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton közölte: Mezőfalva területén szeptember 28-án este két idegen férfit észleltek egy családi ház udvarán az ingatlanon élők.  A férfiakon valamiféle csuklyát, vagy kámzsát véltek látni az otthoniak a kinti sötétségben, ebből arra a következtetésre jutottak, hogy a két férfi be akar törni. Ezen szándékukban zavarták meg a Kossuth utcai házban élők az idegeneket, akik egy autóval elmenekültek.  Lopási kár a tetten érés miatt nem keletkezett. A lakók, rokonaik egy csoportjával kiegészülve a menekülők után eredtek.  A keresett férfiakat autójukban ülve Mezőfalva-Szőlőhegyen – további két társukat attól nem messze -, a Hadi úton vették észre. Az üldözők mintegy 3-8 főből álló csoportja kirángatta a két férfit az autóból és megverték. Mindketten könnyen sérültek.

 A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság járőreit a vélelmezett betörés miatt riasztották. A helyszínre érkezés után értesültek a Hadi úton történtekről. A bántalmazással kapcsolatban még tisztázni szükséges, hogy ténylegesen kik vettek részt benne. Az összegyűlt csoport tagjainak adatait rögzítették az intézkedés során. A bántalmazás két szabadegyházai sértettje azonban nem ismeretlen a rendőrök előtt. Korábban betöréses lopás miatt már jártak el velük szemben, mint ahogy a két társuk közül is az egyik már követett el vagyon elleni bűncselekményt. A két férfi által használt autóban kesztyűt találtak a rendőrjárőrök. A lopás kísérlet és a bántalmazás ügyében a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya megindította a vizsgálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!