Rendőrségi

2012.06.21. 16:47

Feljelentés az összekötözött lábú, kidobott kutya miatt

Székesfehérvár, Szabadbattyán - Kábelkötegelővel kötötték össze a lábát annak a kutyának, amelyet vélhetően az út szélére dobtak ki vasárnap. Az állatnak megtalálták a gazdáját, aki már kereste...

Silye Sándor

Szabadbattyánban összekötözött lábakkal, állkapocs töréssel, fején több sérüléssel találta az Alpha Segítő Kéz Alapítvány (ASKA) azt a németjuhász keveréket, amelyről egy állatbarát értesítette őket  vasárnap este.
- Lábai műanyag kábel kötegelővel voltak összeszorítva, mely sebeket hagyott. Nagy valószínűséggel egy autóból tették ki a  3 év körüli, németjuhász keverék szuka kutyát - mesélte a megrendítő történetet a sokat látott Molnár Tamásné, az ASKA titkára. A kutyát ekkor bevitték a menhelyre, ahol igyekeztek ellátni a sérüléseit. Mint kiderült, a kutya az  elszenvedett "élmények" ellenére nagyon barátságos, pacsizós jószág. Ekkor már kereste a tulajdonosa a kutyát, fel is hívta többek közt a környékbeli menhelyeket, hátha látta valaki kedvencét, másik szeretett kutyájával, a fajtatiszta foxi Nimróddal együtt. Hamar kiderült, hogy tényleg Balassáné Goldiját találták ilyen szerencsétlen állapotban az állatmentők, a tulajdonos az első találkozáskor felismerte meggyötört kedvencét.
- Borzasztó volt látni, ami Goldival történt. Arra gyanakszunk, hogy valaki kinézte magának a fajtatiszta kutyát, és amikor el akarta vinni, Goldi megpróbálta megvédeni barátját. Ezért csinálhatták vele ezt a tolvajok - vélekedik a gazdi, aki nagyon örül, hogy meglett Goldi, de Nimródért még továbbra is aggódik. Az ASKA feljelentést tett a rendőrségen, s az eljárás megindult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!