Rendőrségi

2012.04.02. 14:25

Két fiatal lány, harminc rendbeli betöréses lopás

Dunaújváros - Két fiatal lányt igazoltattak péntek hajnalban a dunaújvárosi járőrök. A rendőröknek az lett gyanús, hogy mit keres hajnalban két fiatal lány nagy szatyrokkal a Szórád Márton úton

Dunaújvárosi Hírlap

Hajnali két órakor igazoltatták a járőrök a két fiatal lányt a Szórád Márton út 20. szám előtt. A járőröknek gyanús lett a szatyrokat pakolgató két fiatal és felszólították őket, hogy igazolják magukat. A két fiatalkorúval adataik alapján nem is lett volna semmi gond, ellenben a szatyrok furcsa, látszólag értéktelen vacakokkal voltak telerakva. Fémdarabok, huzalok, csupa olyan holmi, amelynek egyetlen közös nevezője az értéktelenségen kívül, hogy fémből voltak. A járőröknek beugrott, hogy ilyesmit a pincéjében tárol a városi ember, ezért körülnéztek a környék lépcsőházaiban és mindjárt az elsőben öt feltört pincét találtak - közölte R. Szabó Ágnes, a rendőrség szóvivője.

A két fiatalkorú lányt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra. A kihallgatások során kiderült, hogy a két lányon kívül két férfi és egy harmadik lány is részt vett a betörésekben, a rendőrség szerint mintegy harminc esetben.

A dolog további érdekessége, hogy mindezt egy éjjel követték el. A zsákmány többnyire apró tárgy volt, valamiféle fém, színesfém, amiből pénzt reméltek. Előfordult, hogy maga a kár amit a rongálással okoztak nagyobb volt, mint a pincerekeszből eltulajdonított érték. A jelen ügyben szereplő betörések a Szórád Márton és a Dózsa György út házaihoz köthetők, ugyanakkor megelőzően a város több pontján is váltak ismertté hasonló bűncselekmények - részletezte a szóvivő.

A rendelkezésre álló adatok alapján nap közben elfogásra került a két lány három társa is. Köztük az a 26 éves férfi, akinek előzetes letartóztatásba helyezésére tett indítványnak a hétvégén helyt adott a bíróság. Az ügyben szereplő három fiatalkorú lány és egy 19 éves helybéli férfi szabadlábon védekezik. A rendőrség vizsgálja esetleges további érintettségüket, a városban elkövetett hasonló jellegű bűncselekmények esetében, tudtuk meg R. Szabó Ágnestől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!