Rendőrségi

2011.07.28. 08:30

Előre bejelentette: fel fog törni egy autót

Székesfehérvár - Egy Munkácsy utcai üzletbe betérő dunaújvárosi férfi előre bejelentette egy ott dolgozó hölgynek, hogy most szabadult a börtönből, és autót készül feltörni. A rendőrök hamar elfogták a meggondolatlan bűnözőt.

Dunaújvárosi Hírlap

A bejelentés nyomán a szolgálatban lévő járőrök a férfit feltűnő magassága és ruházata alapján kezdték keresni a városban. A Fehér Palota parkolójában szúrták ki, ott szólították föl, hogy igazolja magát. Autósrádió ugyan nem volt nála, de iratok igen. Azokból több is. Mint kiderült a zsebéből előkerült okmányok az ország keleti felében és a fővárosban történt autófeltörésekből származtak, ami elég ok volt arra, hogy a rendőrök előállítsák.

A rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki. A 35 éves dunaújvárosi férfi készségesen válaszolt a nyomozók kérdéseire. Tételesen beszámolt az általa elkövetett autófeltörésekről. Beismerő vallomást tett a tekintetben is, hogy miközben e hónap 26-án Debrecenben a klinikán sürgősségi ellátásban részesült, egy idős férfi telefonját, pénztárcáját vette magához. Elmondta, hogy a bűncselekmények során megszerzett iratokat azért nem dobálta el, mert azok felhasználásával további bűncselekményeket készült elkövetni. Az eljárás során megállapítást nyert az is, hogy a bejelentő nem tévedett. A férfi Székesfehérváron a Munkácsy utcában egy parkoló Lada Samarát nyitott föl. Egy női szemüveget vitt el a járműből az után, hogy kiszerelte belőle a rádiót. A feltört járműre a járőrök bukkantak célzott keresés eredményeként, már azt követően, hogy a férfit előállították. A Samara használója a rendőröktől értesült az őt ért kárról. Az autósrádióval kapcsolatban a gyanúsított azt nyilatkozta, hogy egy számára ismeretlen férfinek ajánlotta fel megvételre a Palotai úti nagyáruházak előtti parkolóban, aki egy doboz cigarettát adott érte.

A szerdán este elfogott férfiről kiderült, hogy nem sokáig volt szabadlábon. A hónap elején szabadult utolsó büntetéséből. Csak ebben az évben és csak a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén elkövetett bűncselekmények miatt öt eljárást indítottak vele szemben. A mostani bűncselekmények miatt bűnügyi őrizetbe vették a székesfehérvári nyomozók, egyúttal előterjesztéssel élnek az ügyészség felé a gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezésének indítványozására - közölte a dh-val R. Szabó Ágnes, a rendőrség szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!