Rendőrségi

2011.06.03. 11:47

Cozma-ügy: Sztojka felmentését kérte védője

Veszprém - Sztojka Iván, a Cozma-ügy harmadrendű vádlottjának a felmentését indítványozta védője a férfi terhére rótt összes bűncselekményben a megyei bírságon tartott pénteki tárgyaláson.

Halmos György

Dr. Kereszturi Mónika ügyvédnő hangsúlyozta, hogy a bűncselekménynek sok kárvallottja, áldozata és vesztese van, de szerinte Sztojka Iván és családja is az utóbbi kategóriába tartozik.

- Nem arról kell dönteni, hogy Sztojka Iván milyen ember, hanem arról, milyen szerepe volt a bűncselekményekben – utalt arra az ügyvédnő, hogy már a tárgyalást megelőzően több olyan megnyilatkozás is volt az ügyben, ami prejudikált, és szerinte meghatározta a nyomozás kimenetelét.

A védőbeszédében az ügyvédnő kitér arra, Sztojka soha nem állította, hogy nem volt a bűncselekmény helyszínén, ne vett volna részt a verekedésben, de senkinek nem akart maradandó károsodást okozni. A vádbeszéddel kapcsolatban többek között azt említette meg, hogy abban a Sztojka Ivánt mentő és ártatlanságát bizonyító bizonyítékok nem szerepeltek. - Többször kérte a hazugságvizsgálatot is, de ezt folyamatosan elutasították. (Részletek a Napló oldalán!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!