Rendőrségi

2011.02.21. 15:27

Lebukott az ukrán illegál-horgász

Dunaújváros - Vasárnap kora reggel az Üdülő soron igazoltattak egy férfit a járőrök. Az ukrán állampolgárnál egy tucat hal volt egy halászhálóba tekerve.

Dunaújvárosi Hírlap

A 61 éves ukrán férfit szatyrában a tizenkét élő hallal előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, hogy elszámoltassák. Tolmács segítségével a férfi elmondta, hogy megelőző nap a szabadstrand mögötti erdős részen talált két halászhálót, amiket hazavitt. Vasárnap reggel kicsit ittasan úgy gondolta kimegy halat fogni a strandhoz. Odaállt a zsiliphez, bedobta a hálót és így került hozzá a tükörponty, pikkelyes, ponty és a többi fehér hal, összesen épp egy tucat. Nem tudta, hogy szabálysértést követ el azzal, hogy engedély nélkül fog halat, náluk ez nem számít annak. Őszintén megbánta amit tett. A 61 éves férfivel szemben, őrizetbe vétele mellett, szabálysértési eljárást indítottak a rendőrök - tájékoztatott R. Szabó Ágnes, a rendőrség szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!