Rendőrségi

2010.10.21. 04:19

Százezrekkel verte át gyanútlan áldozatait a román pénzváltó

Két év után bukott le Dunaújvárosban egy román pénzváltó, aki negyedmillió forinttal károsított meg egy helyi férfit. Ezúttal elpártolt tőle a szerencse.

Szigeti Sándor

Országos jelenség, hogy a hivatalos pénzváltóhelyek környékén feltűnnek gyanús alakok, akik kedvezőbb árfolyamot ígérve csapják be áldozataikat.

Csaknem ilyen eset történt a napokban Dunaújvárosban is, amikor az egyik belvárosi pénzváltónál egy gyanús férfire lett figyelmes egy bank biztonsági őre. Szólt a pénzváltó tulajdonosának, aki értesítette a rendőrséget.

A férfi megpróbált eltűnni a helyszínről, de a Kossuth Lajos utcában feltartóztatták a rendőrök kiérkezéséig. Amikor a járőrök igazoltatták, kiderült: több körözés is érvényben van ellene, az egyik éppen csalás miatt. Egy dunaújvárosi férfi a rendőrségen felismerte az elfogott személyben azt a férfit, aki  még 2008-ban negyedmillió forinttal megkárosította.

- A csütörtökön délelőtt érkezett bejelentés nyomán a helyszínen igazoltatták a férfit, akinél nem volt semmilyen azonosításra alkalmas okmány. Előállítása után leellenőrizték a nyilvántartásban, és kiderült, a makói rendőrök már folytattak ellene eljárást csalás miatt  - mondta el  lapunknak R. Szabó Ágnes.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette: ezután már nem tartott sokáig megállapítani, hogy további két körözés is érvényben van ellene.

- A dunaújvárosi nyomozók elővették azokat az ügyeket, amelyekben pénzváltók környékén károsítottak meg embereket, és eddig nem sikerült őket felderíteni. Eddig egy sértett ismerte fel határozottan az elfogott román állampolgárt, aki 2008-ban nem kevesebb, mint negyedmillió forinttal károsította meg. A módszere az volt, hogy euró váltásakor kicserélte a bankjegyköteget, és nagyságrenddel kevesebb pénzt adott át, mint amiben a felek megegyeztek - tájékoztatta lapunkat R. Szabó Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!