Rendőrségi

2009.04.15. 08:55

Draskovics ígéri: A rendőrség minden településen ott lesz

DH - Állandó rendőri jelenlét vagy rendszeres járőrözés lesz az ország minden településén az év végére - jelentette ki az igazságügyi és rendészeti miniszterjelölt az Országgyűlés rendészeti bizottságában szerdán.

Dunaújvárosi Hírlap

Draskovics Tibor miniszterjelölti meghallgatásának kezdetén Lázár János, a bizottság fideszes elnöke elítélte a hétvégén Ecsédi László szocialista országgyűlési képviselő ellen elkövetni tervezett bombamerényletet, és határozott fellépést kért. 

Ezzel kapcsolatban a régi-új miniszter hangsúlyozta, hogy a tervszerű, élet elleni cselekmény előkészülete az eddig Magyarországon tapasztaltakhoz képest minőségileg új jelenség, amely már terrorcselekménynek nevezhető.

A jelenség elleni fellépés pedig rendkívül "forrásigényes", amire a miniszterjelölt példaként említette, hogy a merényletre készülők elfogásában egyetlen éjszaka 350 rendőr vett részt, és további félezer ügyelt a többi országgyűlési képviselő biztonságára. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!