Púder Nélkül

2011.04.07. 06:57

Trükkös alakformálás, cipővel

A harisnyától kezdve a cipőig számtalan lehetőség áll a nők rendelkezésére, ha már a hétköznapokban, jövet-menet is szeretnének alakot formálni. De vajon milyen elven működnek ezek?

S. Töttő Rita

Szögezzük le: az egészséges életmódot, a sok víz fogyasztását, a kellemes sportot semmi nem pótolhatja, viszont számos módszer létezik, amely kiegészítheti. Ott van például az alakformáló, cellulitcsökkentő harisnya, amely állítólag serkenti a vérkeringést, és segít eltüntetni a narancsbőrt. Az egyik például olyan bordázott anyagból készült, amely mozgás közben szinte észrevétlenül masszírozza a bőrt a megfelelő helyeken, ráadásul ezüstionokat is tartalmaz, ami semlegesíti az izzadás miatt kialakuló kellemetlen szagokat. Valóban különös érzés a viselése, de csak egy ideig.
 
Más a mágneses karkötőre esküszik, amely - szintén állítólag - helyrerakja a sejtjeink töltését, s ezáltal például serkenti a vérkeringést. Én nem tapasztaltam változást, hiába viseltem.

Számos módszert kitaláltak már, amely azt ígéri, hogy pluszenergia nélkül szabadít meg a kellemetlen hupliktól, az alakformáló cipők azonban nem ilyenek. A viselés első napjának végén garantált az izomláz (mértéke persze attól függ, ki mennyire edzett). Számos sportmárka gyárt már ilyeneket, s ráadásul nem mind ugyanazon az elven működik.

- Mindegyiknek a talpában van az ereje - árulta el Klemm Viktória, aki sportfelszerelésekkel foglalkozik, és maga is próbált ilyen lábbeliket. - Ennek például két légkamrát építettek a talpába, ami egyrészt kiegyenlíti a járást, tehát viselése közben kizárólag teljes talppal tud az ember lépni, másrészt pedig, mivel enyhén imbolygunk benne,  ezért meg kell feszíteni a combokat és a popsit.


És valóban, nem fárasztóan ugyan, de az izmok folyamatosan dolgoznak, miközben jár benne az ember lánya. Egy másik, hasonló célra kifejlesztett lábbelinek a talpa középtájt domború, ami szintén bizonytalanná teszi a járást, s az izmok igyekeznek kiegyenlíteni. Ezt az elvet egyébként gyógyászati célra gyártott cipőkben alkalmazták először. Azt persze nem tudom, vajon hosszabb távon nem szokik-e hozzá a szervezet.

Szerző: S. Töttő Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!