Nova Prospect-, Down for Whatever- és Phrenia-koncert

2018.05.18. 09:53

Hármas csapatás a Kaptárban a modern metál és a dallamos rockzene jegyében

Három friss, mai metált játszó zenekar indítja a hétvégét a Kaptár Music Pubban. A bandák Kecskemétről, Budapestről és a Vajdaságból érkeznek hozzánk, hogy megmutassák, mitől döglik a légy.

Tóth Alexandra

A Nova Prospect egy német fesztiválon metálvillázik Fotók: Facebook.com

A Down for Whatever egy igazán fiatal színfolt a magyar keményzene palettáján. Hároméves pályafutásuk alatt már kijöttek egy nagylemezzel, és az ország számos városában koncerteztek, komplett turnékat nyomtak le. Első albumuk tavaly jelent meg, két év zenei termésének tiltott gyümölcsét hallhatjuk a lemezen. Zenéjükben első sorban a Nu-metal, a post-hardcore, és a metalcore stílusjegyei érződnek. Nem áll tőlük messze a tördelt riffek, a breakdownok használata, dalszövegeikkel pedig kemény kritikákat formálnak. Akinek tetszik ez a megmondós, zúzós stílus, az biztos élvezni fogja a koncertet.

A Nova Prospect egy német fesztiválon metálvillázik Fotók: Facebook.com

A Nova Pros­pect show-ját viszont azoknak ajánljuk inkább, akik a könnyedebb vonalat kedvelik. A kecskeméti formáció neve még talán ismerősen is csenghet azok számára, akik nyomon követték A Dal előválogatóit. Vigyázó című számukkal a harmadik élő adásig jutottak el, ahol bár magas pontszámot kaptak a zsűritől és a közönségtől is, ám ez a továbbjutáshoz kevés volt. Ahhoz viszont nem, hogy belopják magukat a zenei ismertségbe. Ugyan zenéjük műfaja alapvetően rockmetál, mégis nagyon sok számukra jellemző a Vigyázónál tapasztalt populáris, dallamos vonal, ezen nagyon sokat segít a kellemes női vokál is. Azt a műfajt képviselik, amit még a magát „zenei minden­evőnek” nevező hallgatóság is azt mondja, hogy szerethető.

A Down for Whatever megdolgoztatja a metalcore kedvelőit

Ez elmondható a Prehnia zenekarról is, hiszen tagjai azzal lopják be a mindenféle zenére nyitott közönség szívébe magukat, hogy közkedvelt popslágereket dolgoznak fel, az eredetinél persze jóval keményebb stílusban. A srácok anno trióként indultak, mára azonban további két fővel bővült a csapat. Az irányvonal maradt, és nem mondanak le a további feldolgozásokról sem, viszont elkezdték a saját dalok gyártását. Perspectives névvel jelent meg legújabb lemezük idén márciusban, a friss dalokat minden bizonnyal hallhatjuk a pénteki koncerten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!