Hirdetés

2023.07.27. 00:00

Kedveli a műszaki kihívásokat és szeretne szakmailag fejlődni? Mi tudjuk a megoldást!

Szerezzen anyagmérnöki, gépészmérnöki vagy műszaki menedzseri diplomát a Dunaújvárosi Egyetemen! Van már diplomája? Válasszon mesterképzéseink közül!

PR cikk

Jelentkezni a www.felvi.hu oldalon lehet.

A Dunaújvárosi Egyetem a következő mesterképzési szakokat indítja a pótfelvételi eljárásban:

  • Gépészmérnöki (MSC): A képzés 4 félévet vesz igénybe, mely során a hallgató megtanulja a tervezés, modellezés, gépészeti folyamatokat. Megszerzi a tudást mely alkalmassá teszi a vezetési, irányítási és szervezési feladatok ellátására, kialakítására. Mindezt a csúcsmodern laboroknak hála intézményen belül a gyakorlatba is átülteti.
  • Tanári- mérnöktanári mesterszakok: A képzés időtartama előzetes tanulmányoktól függően 2-4 félév. A választható szakirányok az informatika, a műszaki-gazdasági és a gépészet-mechatronikai. A diploma megszerzését követően szakképzési intézményekben, valamint a felnőttképzésben várják a végzett mérnöktanárokat.

Az alábbi alapképzési szakok lesznek elérhetőek a pótfelvételi eljárásban:

  • Anyagmérnöki (Bsc): A képzés célja, olyan anyagmérnökök képzése, akik alkalmasak a fémek, polimerek és kerámiák, valamint a korszerű összetett anyagi rendszerek, azaz kompozitokban zajló folyamatok értelmezésére és irányítására. Elhelyezkedési lehetőségeket tekintve elsősorban a gépipar, az elektronikai ipar, a kohászat, a vegyipar és az energiaipar területén várják a friss diplomás hallgatókat.
  • Gépészmérnöki (Bsc): A képzés célja gépészmérnökök képzése, akik alkalmasak gépek és gépészeti berendezések üzemeltetésére és fenntartására, a gépipari technológiák bevezetésére, illetőleg alkalmazására, a munka szervezésére és irányítására, a műszaki fejlesztés, kutatás és tervezés átlagos bonyolultságú feladatainak ellátására a munkaerőpiac igényeit is figyelembe véve. A választható szakirányok a karbantartás és a mechatronika.
  • Műszaki menedzser (Bsc): A műszaki menedzser műszaki és gazdasági jellegű tanulmányai alapján képes a műszaki, technikai, technológiai és a gazdasági, pénzügyi folyamatokat is megérteni, a műszaki végzettségűek alkotóképessége mellett rendelkezik a gazdasági elemzés, mérlegelés képességével is. A két tudományterület határán szerzett ismeretanyag széles körű látásmódot eredményez.

További információ az Egyetem weboldalán: www.uniduna.hu 

Ne szalassza el a lehetőséget! Emelje egy magasabb szintre meglévő tudását!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában