hirdetés

2021.06.24. 14:39

Tippek a stílusos konyha berendezéséhez

A konyha a lakás központi helyszíne: itt indítunk minden reggelt egy jó kávéval vagy teával, és itt próbálhatunk ki új recepteket szeretteinknek. Sok vendég ide sereglik ki beszélgetni, miközben a készülődő apró finomságokból csennek el pár falatot. Legtöbbünk számára ez a lakás legfontosabb tere, hiszen nemcsak itt eszünk, hanem kapcsolódunk is egymással.

PR cikk

A fotó forrása: Anna Andersson Fotografi / Shutterstock.com

Fotó: Anna Andersson Fotografi / Shutterstock.com

Mindenféleképpen érdemes a konyha és az ebédlő kialakításába vagy felújításába invesztálni – egy kifinomult és szép lakásrész, néhány kényelmes étkezőfotel elhelyezésével egyszerre lesz funkcionális és esztétikailag kielégítő, valamint hívogató mindannyiunknak.

Néhány egyetemi kutatás rávilágított, hogy az otthon készített és elfogyasztott ételek sokkal jobb hatással vannak ránk és gyermekeinkre: ugyanis olyan ritmusban és stílusban tudjuk megenni az ételeket, ami segíti mind a lelki egyensúlyunk megteremtését, mind jótékony hatást gyakorol a fizikumunkra.

A fotó forrása:
Anna Andersson Fotografi / Shutterstock.com

Az aranyszabályok

Van pár szempont, amit érdemes követni ahhoz, hogy igazán esztétikus legyen a konyha és az ebédlő:

  • Legyen elég hely a mosogatótál, a hűtő és a főzőlapok között – e “szent” háromszög kialakításakor figyeljünk arra, hogy ne legyen túl szűk a tér, hanem két ember komfortosan tudjon közlekedni.
  • Az ebédlő székeinek tetejétől hagyjunk 30 centi távolságot az asztal aljához képest.
  • Válasszunk olyan konyhai és asztal felületet, amiken szabadon tudunk alkotni és bírja a terhelést (vastagabb lakkozott fa vagy akár márvány felület), de a gyerekek kreatív házi feladatai is elférnek rajta.
  • Az ajtókat és a pihenő vagy munkaterületeket helyezd távolabb egymástól, hogy ne legyenek belőle véletlen koccanások vagy sérülések.
  • Törekedjünk arra, hogy a saját stílusunkhoz könnyen illeszthető dekort válasszunk – a minimál designnal és pár fűszernövény elhelyezésével biztosan nem nyúlunk mellé!
  • Ez csak néhány olyan szabály, amivel máris egy inspiratív és boldog környezetet teremthetünk, de mindenképpen emelni fogja a lakás és a benne élők hangulatát.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában