szponzorált tartalom

2020.06.15. 13:04

Te mindent tudsz Baby Yodáról?

????????????????????????????????????

Ha eddig egy barlangban éltél, csupán akkor nem hallhattál még a Star Wars univerzumáról és az ebben található Yoda mesterről. A Star Wars, azaz a Csillagok Háborúja egy űropera, amely George Lucas gondolatai alapján került megalkotásra. Az első űroperarészt 1977-ben láthatta a közönség, akkoriban még senki nem gondolta volna, hogy majd’ 50 évvel később még mindig hatalmas rajongásnak örvend majd.

A sci-fi rajongók legnagyobb örömére nem csupán a film kapott újabb és újabb részeket, de sorozat, akciófigura, DVD-k, játékok, kirakók és még sok minden más készült ebben a témában. A legtöbb rajongó kedvenc szereplője Yoda mester, de vajon miért?

Egy rövid ismertető Yoda mesterről

Yoda egy 900 év körüli kitalált karakter, aki mindössze 66 cm-ével a Jedi Tanács nagy tiszteletben álló tagja, és rengeteg erős harcost képzett ki az évek során. Azt, hogy mi is valójában Yoda faja, vagy hogy melyik bolygóról származhat, George Lucas, akit fentebb emlegettünk, és aki a karakter megalkotója, sosem hozta még napvilágra. Yoda egy igazán bölcs karakter, akárcsak két másik univerzumban létező férfi: Gandalf és Dumbledore. Az utóbbi időben hármójuk rajongói mérlege kissé átrendeződött: Dumbledore, hála Jude Law zseniális alakításának, növelte bázisát, a prímet mégis Yoda vitte el, imádnivaló aprócska Baby Yoda formája miatt.

Ha igazi fan vagy, akkor persze ezeket a tényeket már rég ismerted és kíváncsi vagy, vajon mi mit tudhatunk, amit esetleg te nem!

Tudtad ezeket az érdekességeket Baby Yodáról?

Lássuk tehát a titkokat, amiket lehet, hogy nem tudtál kedvencedről! Az első és talán legközismertebb tény, hogy a sorozatot alkotók eredetileg egy egyszerű bábut akartak használni, amit később digitalizáltak volna. Ez a kreálmány azonban olyan jól sikeredett, hogy végül nem digitalizáltak rajta semmit.

Miért szeretjük úgy Baby Yodát? Nos, egy kaliforniai egyetem professzora, névszerint Katherine Stavropoulos szerint azért, mert Baby Yoda kinézete, a hatalmas szemek, a nagy fej, aprócska orr és száj, a gyermeki kinézet idegrendszerünkből gondoskodást vált ki, abban a pillanatban, amikor ránézünk!

Következzen egy olyan titok, amely nem is akkora titok, ám ha eddig nem voltál vele tisztában, hát most igazán boldoggá fogunk tenni: közeleg a Mandalorian második évada, ami azt jelenti, hogy 2020 októbere körül újra láthatjuk kedvenc Gyermekünket!

Igazi Star Wars-fan vagy?

Ha kérdésünkre a válaszod igen, már biztosan te is kerestél Baby Yoda szuveníreket! Ha valaki igazán nagy rajongója valaminek, hatalmas vágyat érez legalább egy emléktárgy beszerzésére. Ha nem szeretnél figurákra költeni, inkább valami hasznosabb rajongói tárgyra vágynál, akkor mi a Disney által készített pólókat és az INFINITY Tokok által készített telefontokokat ajánljuk! Ezek a király cuccok a mindennapjaid során igazán fontosak, hiszen az egyiket hordhatod, a másik pedig védelmezi a telefont!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában