szponzorált tartalom

2020.06.15. 12:43

Hogyan lassítsd az öregedést?

Szinte nincs olyan ember a Földön, aki ne ábrándozott volna még arról, hogy milyen nagyszerű lenne, ha hirtelen feltalálná valaki az életelixírt, amelynek a segítségével örökre fiatal és szép madhatna. Ilyesmi azonban egyelőre még csak a filmekben és fantasy-regényekben létezik, így az öregedés sajnos senkit sem kerül el. A jó hír azonban az, hogy ha meg nem is állítható, de kellő odafigyeléssel lassítható és késleltethető a folyamat.

A kétféle öregedés misztikuma

Bizonyára téged is ért már meglepetés, amikor egy-egy ismerősödnél diszkréten rákérdeztél a korára, és egy megdöbbentő számot kaptál válaszul. Egyes embereknek a kinézete és a kora köszönőviszonyban sincs egymással, akár negatív, akár pozitív irányban. Akadnak olyan megfáradt, elgyötört kinézetű huszonévesek, akik ránézésre úgy tűnnek, mint akik túl vannak már a negyedik x-en, és olyan fitt és fiatalos ötvenesek is, akik nem néznek ki többnek harmincnál.

Ez utóbbiak bizonyára ismerik azt a titkot, amivel hosszú ideig képesek megőrizni ifjúságukat. Az öregedésnek ugyanis két fajtája létezik: az úgynevezett kronológiai, vagyis életkor szerinti öregedés az, amely senkit sem kímél. Ám ez egy meglehetősen hosszadalmas folyamat, amelynek az első jelei ideális esetben csak 50 éves kor körül kezdenek szemmel láthatóvá válni.

A másik, a “photo-aging” néven ismert jelenség, amely az idő előtti öregedésért felelős, és általában külső környezeti hatások idézik elő. Hogy pontosan melyek ezek? Az olyan, egészségre káros szokások, mint a dohányzás, a helytelen táplálkozás, a túlzásba vitt napozás és szoláriumozás, a rendszeres kialvatlanság vagy a túl kevés mozgás. Ezeknek a hatására nagy mennyiségű szabad oxigéngyök alakul ki, amely egyenes út a sejtek károsodásához.

Kollagénnel a fiatalságért

Létezik egy olyan fehérje, amely a testedben is megtalálható, ám az életkor előrehaladtával a mennyisége csökken, ez pedig az öregedés korai jeleinek felbukkanásához vezet. Ez az anyag a kollagén, amely a bőr, a csontok, az izmok, a szövetek és porcok egyik legfontosabb alkotóeleme. Ha azonban a szervezetünkben már nem termelődik elegendő mennyiségben, akkor kívülről szükséges pótolni a hiányzó adagot.

Pontosan ezt a célt szolgálja a Yobogunál kapható folyékony kollagén étrend-kiegészítő vitamin is, amely segít a testednek, hogy újra hozzájusson a számára szükséges kollagénhez, ezáltal serkenti a sejtek regenerálódását és az új szövetek felépítését.

A kollagén alapvetően egy meglehetősen nagy méretű molekula, amely önmagában nehezen szívódna fel, azonban ha egy kollagéntartalmú készítmény előállítása során hidrolízist alkalmaznak, akkor a peptidekre való szétbomlást követően a szervezet a hatóanyag 90%-át képes lesz hasznosítani.

Ha szeretnél kollagént fogyasztani, akkor érdemes a tengeri eredetűt, azaz halkollagént választanod, hiszen ez az a típus, amely aminosav-összetételét illetően a legjobban hasonlít az emberi testben megtalálható kollagénre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában