Bizonyíték Brüsszelből

2024.04.13. 17:27

Nagy érdeklődéssel várják Orbán Viktor következő felszólalását

Nyugat-Európában minden szem a jövő heti Nemzeti Konzervativizmus Konferenciára (NatCon) szegeződik, amelyen az egyik sztárfelszólaló Orbán Viktor miniszterelnök lesz.

MW

Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke felszólal a Kereszténydemokrata Internacionálé (IDC-CDI) pártszövetség vezetőségi ülésén Marrákesben 2024. április 12-én

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

A mértékadó The Brussels Times legolvasottabb cikke a jövő heti Nemzeti konzervatívizmus konferenciára fókuszál, amelyen az egyik sztárfelszólaló Orbán Viktor miniszterelnök lesz. Eközben Európa fővárosában a szélsőbaloldali antifa tagjai a szocialista vezetéssel közösen tesznek meg mindent az esemény ellen – írja a Mandiner.

A nagy érdeklődés persze nem véletlen:

az eseményen olyan felszólalók lépnek a színpadra Orbán Viktor miniszterelnök mellett, mint Gerhard Müller német bíboros, Amichai Chikli, Izrael diaszpóraügyekért és az antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős minisztere, Suella Braverman volt brit belügyminiszter, továbbá számos befolyásos EP-képviselő, valamint díjnyertes könyvek szerzői és elismert tudósok.

Nem ez az első alkalom, hogy Európa így figyel, sőt, néhány héttel ezelőtt a nemzeti konzervativizmus növekvő szerepe került a fókuszba a világ egyik legelismertebb hetilapja, a The Economist címlapján is. Az összeállításban elsősorban Donald Trump és Orbán Viktor politikáját elemezték: megállapították, hogy fontos tagjai annak a globális közösségnek, amelyet egy ideológia köt össze. 

Érzik, hogy most övék a konzervativizmus, és igazuk lehet

– írták a szerzők.

A Mandiner teljes cikke ITT olvasható el. 

Új helyszínt kell találni a konferenciának, miután antifa-csoportok megfenyegették a Concert Noble-ot

A Concert Noble mégsem ad otthont a jövő héten megrendezésre kerülő NatCon konferenciának – számolt be cikkében a Mandiner a Politicóra hivatkozva. A portál szerint a rendezvényt az európai jobboldali politikusok „fényes találkozójaként” hirdették meg. A jövő héten Brüsszelben megrendezendő nemzeti konzervatív konferencia jövője azonban kétségessé vált, miután a házigazda helyszín visszalépett a rendezvénytől.

A rendezvény egyik szervezője, az MCC Brussels közölte, hogy jelenleg alternatív helyszínt keresnek. Frank Füredi, a szervezet ügyvezető igazgatója elítélte a helyszín döntését.

„Ami az elmúlt napokban történt, az nem kevesebb, mint a szólásszabadság és a politikai véleménynyilvánítás válságát jelenti egész Európa számára. Abszolút tragédia, hogy az Európai Unió szívében, Brüsszelben befogadták a cancel-kultúrát. Politikai hovatartozástól függetlenül mindenkinek aggódnia kellene amiatt, ami itt történik” – hangsúlyozta Füredi. A cikkben emlékeztetnek: a Brussels Times korábban arról számolt be, hogy antifasiszta csoportok felszólították a helyszínt, hogy gondolják át a döntést, egyúttal bejelentették, hogy tiltakozást is terveznek a rendezvény ellen.

A Mandiner teljes cikke ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában