Olvasó

2011.06.15. 05:21

Dzsudzsák Balázs racionális döntése

A nyári labdarúgó holtszezon eddigi legnagyobb magyar vonatkozású szenzációja, Dzsudzsák Balázs átigazolása az orosz első osztályban szereplő Anzsi Mahacskala együtteséhez.

Gróf András

A nyári labdarúgó holtszezon eddigi legnagyobb magyar vonatkozású szenzációja, Dzsudzsák Balázs átigazolása az orosz első osztályban szereplő Anzsi Mahacskala együtteséhez. Bevallom férfiasan, bizonyos kutatásra volt szükség , hogy földrajzilag és sportszakmailag teljesen képbe kerüljek az orosz klubbal kapcsolatosan. A kutatás eredménye a következő: az Oroszországi Föderációhoz tartozó Dagesztán fővárosa Mahacskala, a Kaszpi-tenger partján fekszik. Az észak-kaukázusi köztársaság gazdag kőolaj és földgáz lelőhelyekkel rendelkezik, ami talán magyarázat arra, miért is akarnak európai élcsapatot faragni az 1991-ben alapított együttesből. A klub eddigi legjobb eredménye egy bajnoki negyedik hely volt 2000-ben. Az Orosz Kupában pedig döntőt játszottak 2001-ben. A következő évben indultak először európai kupasorozatban. Igaz, csupán egy meccset játszottak az UEFA Kupában a Glasgow Rangers ellen, hiszen a skótok nem voltak hajlandóak Mahacskalába utazni, így Varsóban egy mérkőzés döntött a továbbjutásról. A meccset 1-0-ra a Rangers nyerte. Az idei bajnokságnak komoly tervekkel vágtak neki, jelenleg az élmezőnyhöz tartoznak. A keret legismertebb játékosa a brazil Roberto Carlos, de rajta kívül holland, nigériai, szenegáli, kameruni és cseh légiósa is van a gárdának. Dzsudzsák rengeteg kritikát kapott az átigazolása miatt. Néhány dologról azonban ne feledkezzünk meg. Az orosz bajnokság színvonala igen komoly, és a négy év alatt kereshető 3,2 milliárd forint is nagyon vonzó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!