Olvasó

2009.08.01. 02:27

Győzelmi kényszer - még a kádban is

A p.....a! címmel jelent meg egy jegyzet a sportnapilapban, Kemény Dénes és csapata a címzett - a szakértő szerző vigasztalan a férfivízilabdázók szerbofóbiája miatt, mint jól tudjuk, immár tíz mérkőzés óta képtelenek vagyunk legyőzni a szerb együttest.

duol.hu

Igaz, a cikkíró is emlékeztet rá, a szerb kapitány megjegyezte: Szívesen elcserélném az összes eredményünket a magyarok olimpiai aranyérmeire - de ez szerzőt, írja, sem nem érdekli, sem nem vigasztalja. A p.....a! - mondja keserűn, a pontok alighanem az icsáb szócskát rejtik.

Magyar ember egyfajta meccset ismer: győztest. Mondhat a magyar sport egyik (a nagyon kevésből) megkérdőjelezhetetlen hitelességű/sikerességű ikonja, amit akar; beszélhet csapatépítésről, formaidőzítésről, módszerről; teheti mindezt néhány fényes bizonyítékkal a háta mögött: kikaptál a szerbektől, takaroggy. 

Otthon a kisfiadnak dobálod a kislabdát a kádban, mind bevágd, különben véged. Tiszta szerencse, hogy Kemény Dénes soha nem olvassa el sem a papír alapú, sem az internetes bölcsességeket: járja a maga útját, marad, aki volt. 

S ha netán Londonban tízzel fagynánk a tuaregektől, na, akkor lehet majd össztüzelni rá, uraim: de én mélyen hiszem, 2012-ben is hozsannákat zenghetünk majd. És ő azokat se szokta elolvasni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!