Női kézilabda

2016.05.20. 18:45

A Kohász 8 gólos előnnyel utazik a visszavágóra, Fehérvárra

Dunaújváros - Az ötödik helyért játszott pénteken a Dunaújvárosi Kohász felnőtt női kézilabdacsapata, és játszik még egy mérkőzést Székesfehérváron a jövő csütörtökön.

Jankó Árpád

Az első félidőben sokkal jobb volt a fehérvári csapat, a második játékrészre a Dunaújvárosi Kohász játéka feljavult, Triscsuk Krisztina nagyszerű teljesítményt nyújtott, végül nyertek az újvárosiak

A hazai találkozón a győzelem mellett a gólkülönbség sem volt mellékes a visszavágó miatt. Akármennyire is kizsigereltek a bajnokság végén a játékosok a profizmushoz hozzátartozik az akarat és még ilyenkor is a győzni akarás. Elfelejtve a fáradtságot.

D. Kohász - Fehérvár KC 34-26 (13-10)

Dunaújváros Sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Horváth P., Marton B.

D. Kohász: Oguntoye - Azari 4, Kovács A. 3, Takács D. 3, Bulath 3 (1), Triscsuk 8 (3), Vincze 5. Csere: Triffa (kapus), Hajtai, Szalai 5, Klujber, Horváth 3, Nick. Edző: Zdravko Zovko.

Fehérvár: Herr O. -Mayer 8, Gjorgjijevska 2, Hajduch, Bandelier 1, Ishitate, Kazai 3. Csere: Májer, Tanabe 1, Tilinger 4 (1), Mudra, Utasi 2 (1), Herr A. 5. Edző: Deli Rita.

Ebben a bajnoki évben a sok remek mozzanat mellett többször is előfordult a Kohász játékában, hogy kezdésnél még az öltözői hangulatban kézilabdáztak a hölgyek.. S idő kellett az ébredéshez. Ez most hasonlóképpen alakult. Már 4-1-re is vezetett a vendégcsapat, s a zavarodott társaság benyomását keltő Kohász ziccerek kimaradása, labdavesztés, rossz célzás után végre a 11. percben kiegyenlített (5-5), Még emberelőnyben is kínlódás jellemezte a hazai kézilabdát. Mindez a bosszantó szakasz tartott a huszadik percig, Nehezen hihető, de igaz: Oguntoye Viktória tartotta a lelket a mezőnyjátékosokban. Bravúrjai jelzést jelentettek, amit végre vettek is a társak, és 13-10-re mentették az első félidőt. Nem tudható, de a szünetben biztos, hogy nem békés ücsörgéssel töltötték az időt a hazai hölgyek edzőikkel. Legalábbis ezt gyanítottuk a második félidő elején, amikor kezdett kupagyőztes formájára emlékeztetni a hazai gárda. Pillanatok alatt öt gól lett a Kohász javára a különbség. Vincze Melinda négy gólt dobott nyolc perc alatt. Ez a koncentráció, a határozott védekezés egyre több hibára késztette a megyeszékhely együttesét. Labdaszerzések és villámgyors lerohanások után tehetetlennek bizonyult Herr Orsolya kapus. Egyedül Mayer Szabina bosszantotta a Kohász szurkolóit, aki a beálló poszton zseniálisan fordult le, és dobálta a gólokat. Az 50. percben azért megszületett a közte tíz: 27-17. A tízgólos előny a végéig többször is előfordult, de kettőt sikerült lefaragniuk a vendégeknek, így nyolc gól az előnye a Kohásznak.

Zdravko Zovko: - Jobb az eredmény, mint ahogyan játszottunk. Örülünk, de még egy meccsre össze kell szedni magunkat.

Deli Rita: Sok hibával, pontatlanul játszottunk, nem lőttük be a helyzeteket. Sajnálom, hogy nagy a gólkülönbség, amiért nagyon nehéz dolgunk lesz a visszavágón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!