Női kézilabda

2012.08.23. 16:23

Rajt előtt a Kohász Kupa

Dunaújváros - Péntek délelőtt és délután, valamint szombaton délelőtt zajlik majd három meghívott csapat részvételével a Kohász Kupa a Dunaújváros Sportcsarnokban. A Vác, a Siófok és az NB I újonca, a BSE Főgáz látogat a városba.

Jankó Árpád

A női kézilabdacsapatok kétnapos tornáján két ismerős mester tanítványai is szerepelnek. Imre Vilmos, Dunaferr egykori trénere hozza Siófokról a csapatát. A nemrég még dunaújvárosi szakvezető, Gulyás István pedig váci együttesével érkezik Dunaújvárosba. De Papp Györgyöt, a BSE Főgáz vezetőedzőjét sem ismeretlenként köszönhetjük, hiszen néhány napja már játszott csapata a Kohásszal.

Ahogy a mesterek régi ismerősök, a vendégcsapatokban is több egykor dunaújvárosi kézilabdázó  szerepel. Az új bajnoki évben már a Siófokot erősíti a szélső Erdősi Ildikó és Léránt Vivien is. A BSE Főgáz csapatában pedig a beálló Borbás Rita, valamint Csuka Alexandra is koptatta egykor a dunaújvárosi csarnok parkettáját.

Természetesen a dunaújvárosi kötődésű kézilabdázókon kívül igyekezett minden együttes erősíteni a nyár folyamán. A Dunaújvárosi Kohász legfontosabb szerzeménye a csapat jelen állapotában az egykor horvát válogatott kapus, Sanela Knezovics visszatérése. Ezen a téren még lehet hiányérzete Radulovics Bojana szakmai igazgatónak. Az ukrán,  húszéves Julia Andrejcsuk próbajátéka valószínűleg elnyerte Mátéfi Eszter szakvezető tetszését is, azaz leigazolása már csak megegyezés kérdése lesz, de ez időbe telik. Sürgős és komoly erősítésre pedig nagyon nagy szükség lenne a Kohásznál, mivel a két idősebb játékos, Gáspár Gabriella és Ferling Bernadett  maradása mellett (ez a tény rengeteget jelent) csupa fiatalból áll az együttes. Mondhatni, a tavalyi junior játékosok alapemberekké válnak ebben az évben, és az ifjúsági játékosok kerültek a közvetlen váltócsoportba.

Tehát fiatalos lendülettel és elszántsággal várja már pénteken is a hazai formáció a Kohász Kupán ellenfeleit. Mátéfi Eszter edző rendkívül jó alkalomnak tartja a tornát a gyakorlásra.

- Bízom abban, hogy kemény, jó színvonalú találkozók lesznek. Erősek az ellenfelek, akik ellen kell csiszolnunk a játékot, a védekezést, a támadást. A sorozatra tekintettel a terhelést is meg kell osztanom, mert nem vagyunk nagyon sokan.

A Kohász Kupa programja.

Péntek: 9.30 órakor Dunaújvárosi Kohász-BSE, 11 órakor Siófok-Vác, 16.30 órakor Vác-BSE, 18 órakor Siófok D. -Kohász.
Szombat: 10 órakor Siófok-BSE, 11.30 órakor Dunaújvárosi Kohász-Vác.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!