Európa liga

2017.11.02. 23:47

Dárdai csapata sikert aratott, Evrát kiállították

Öt csapat is továbbjutott a labdarúgó Európa ligában.

Hertha Berlin's two goals scorer, forward Davie Selke (2ndL) celebrates at the final whistle with teammate goalkeeper Thomas Kraft (C), Hungarian head coach Pal Dardai (L) and Swiss midfielder Valentin Stocker (2ndR) at the end of the UEFA Europa League football match between Hertha BSC Berlin and FC Zorya Luhansk on November 2, 2017 in Berlin. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN

Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC hazai pályán 2-0-ra legyőzte az ukrán Zorja együttesét a labdarúgó Európa Ligában csütörtökön. A berlinieknél – akik ezzel életben tartották továbbjutási reményeiket – bemutatkozott a felnőttek között a korábbi szövetségi kapitány fia, ifjabb Dárdai Pál.

A negyedik forduló után biztosította helyét a legjobb 32 között az orosz Zenit, az Arsenal, valamint egy utolsó pillanatban szerzett góllal az olasz Lazio is.

A Korhut Mihállyal felálló Hapoel Beer-Seva 1-1-es döntetlent játszott a szintén a legjobb 32 közé jutott román FCSB vendégeként.

Az Olympique Marseille guimaraesi vendégjátékát nem mindennapi közjáték árnyékolta be: a csapatot elkísérő szurkolók a játékosokat szidalmazták a pálya mellett, mire Patrice Evra, a franciák 36 éves, 81-szeres válogatott hátvédje az egyik drukkert fejen rúgta. Az erőszakos cselekmény miatt a játékvezető kizárta a mérkőzésről a korábbi Juventus- és Manchester United-védőt, így ő lett az Európa Liga történetének első olyan játékosa, akit azelőtt kiállítottak, hogy pályára lépett volna.

A borítóképen balra Dárdai Pál, AFP / Odd ANDERSEN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában