az anyukája teljesen megtört

2021.01.11. 05:55

„Nem akarom elveszíteni őt” – óriásira nőtt a keze és a lába a másfél éves kisfiúnak

Egy mindössze 18 hónapos kisfiú ritka betegséggel született: egyik keze és lába óriásira nőtt, míg a másik fele szabályos méretű.

Forrás: Shutterstock

Egy kisbaba szülei kétségbeesetten kérnek segítséget: a gyermek egyik keze és lába kétszer akkora ütemben növekszik, mint az normális lenne. A mindössze 18 hónapos Mahmut Efe Tiryaki ritka és gyógyíthatatlan betegséggel született: testének egyik fele sokkal gyorsabban növekszik, mint a másik – írja a Ripost.

Az aggódó anya, a 21 éves Nurgul Tiryaki, valamint a 27 éves apa, Sinan Tiryaki attól tart, hogy a szokatlan állapot a jövőben még rosszabbhoz vezethet. Most pénzt gyűjtenek, mivel ennek hiánya akadályozza őket gyermekük gyógyításában.

„Nem akarom elveszíteni még azelőtt, hogy látnám, ahogy boldogan sétál és rohangál.

Ha nem kezelik, fennáll a rák kockázatának veszélye. A most kapott kezelés csak ennek a folyamatnak a lassítására alkalmas” – magyarázta az anyuka a Daily Starnak, majd az apa vette át a szót.

„Minimálbérért dolgozom, és anyagi lehetőségeim nem teszik lehetővé, hogy fedezzem a kezelés költségeit” – mondta az apa.

A családnak azt mondták, hogy

a kisfiúnak Klippel–Trenaunay-szindrómája van. Ez egy ritka veleszületett betegség, amelyben az erek nem tudtak megfelelően kialakulni, ez okozza a láb megnagyobbodását.

Efe esetében azonban ez magában foglalja a kezét is: a keze és a lába is olyan nagy, mintha egy 10 éves gyermeké lennének. Nincs gyógymód, de kezelhető a számos kezelés egyikével, amelyek hatásai betegenként változnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!