drága édesség

2017.09.28. 12:05

Elárverezték Vilmos herceg és Katalin esküvői tortájának egy szeletét

A szerencsés vevő több mint kétszázezer forintnyi fontot fizetett a díszdobozos csodáért.

Kiss of the newly-wed couple Princess Catherine and Prince William on the balcony of Buckingham Palace in London, Britain, 29 April 2011, after their marriage ceremony. Guests from all over the world have been invited to celebrate the wedding of Prince William and Kate Middleton. Photo: Kay Nietfeld dpa

Vilmos brit trónörökös és Katalin 2011. áprilisában házasodtak össze, a szerdán eladott szelet pedig abból a hatemeletes tortából származik, amit az esküvőjükön szolgáltak fel. A hatéves gyümölcstortadarab eladási árát előzetesen 800-1200 fontra becsülték, végül 638 fontért (kb. 226 ezer forint) kelt el.

A Forbes üzleti magazin egy tudósítása szerint a hatemeletes esküvői torta egy szelete három évvel ezelőtt egy árverésen még 7500 dollárt (2 millió forintot) ért a nyertes licitálónak.

A királyi tortaszeleteket gyakran szuvenírként ajándékozzák az esküvő résztvevőinek, a most elárverezett szeletet például arannyal díszített fémdobozban, papírba csomagolva kínálták eladásra, mellette Károly herceg és felesége, Kamilla üdvözlőkártyája.

Íme:

A tortaaukció egyébként nem is olyan ritka, mint elsőre gondolnánk, egy másik történelmi jelentőségű tortaszelet például, melyet II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg 1947-es menyegzőjén szolgáltak fel, idén év elején 550 fontért cserélt gazdát, de említhetnénk még Károly herceg és Diana 2015-ben elárverezett tortáját is.

Rögtön felmerül a kérdés: hogyan maradhat éveken keresztül ép egy romlandó sütemény? Nos, a Forbes szerint Dianáék 34 éves tortája magas alkoholtartalma miatt még mindig ehető lehet, bár ezt azért nem szeretnénk kipróbálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!