Nagyvenyim

2014.07.15. 14:25

Aranydaru: húsz éve dalolnak

Nagyvenyim - Az Aranydaru Dalkör alapításának huszadik évfordulóját ünnepelte nagyszabású rendezvénnyel a közelmúltban.

Körmendi Erzsébet

Az ünnepségen részt vett Szabóné Lőrincz Ilona polgármester, Kegyes Lászlóné alpolgármester, Németh Irma, a dalkör felkészítője, a helyi művelődési ház vezetője, dolgozói, valamint a baracsi Barátság Nyugdíjas Egyesület is képviseltette magát. A vendégeket Juhász-Vedres Zoltánné, az Aranydaru Nyugdíjas Klub vezetője köszöntötte. Elmondta egyebek mellett, hogy 1994-ben szervezték meg Székesfehérváron az első Nyugdíjas Kortárs Ki mit tud? vetélkedőt. Kéri János, a nyugdíjasklub vezetője úgy gondolta, a klub tagsága sikeresen készülhet fel a megyei vetélkedőre magyar nóta éneklésben, versmondásban.. Szervezésbe kezdett... A nyolc taggal megalakult dalkör tagjai saját otthonukban fogadták társaikat, gyakorlás közben a barátságok elmélyültek a sikerek pedig azóta is munkára ösztönzik a tagokat.

Németh Irmával (j) közösen dalolt a kórus az ünnepségen  (Fotó: Nagyvenyim)

Az Aranydaru 11 éve szervezi meg a népszerű Pünkösdi Dalostalálkozót, amelyen tavaly első helyezett volt a dalkör. A kisapostagi fesztiválról szintén arany éremmel térhetett haza a kórus, amely más településeken is sikert sikerre halmoz fellépéseivel. A csúcsot az Országos Nyugdíjas Ki, mit tud?-on való szereplés jelentette, ahol az Aranydaru Dalkör ezüst minősítést ért el.

A dalkör jelenleg 17 taggal működik, közülük 15-en rendszeresen részt vesznek a próbákon és fellépéseken: Alpek Sándorné, Bokor Lajosné, Csavajda Györgyné, Demeter Árpádné, Fási Éva, Horváth Györgyné, Juhász Zoltánné, Karaszi Istvánné, Lantos Lászlóné, Molnár Istvánné, Morvai Gézáné, Ságodi Sándorné, Szabó Sándorné, Hill Istvánné, Fülöp Imréné, Varjas Lászlóné, Komjáti Jánosné.

Az önkormányzat vezetőinek támogatását kezdettől fogva élvező kórus a jubileumi rendezvény végén bemutatta azt a dalcsokrot, amelyen a Dalostalálkozón és a keszthelyi Ki, mit tud? döntőn eredményesen szerepelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!