Mezőfalva

2014.06.17. 14:20

Vendégségben Kisújfalun - viszonozzuk a szíveslátásukat!

Népek, kultúrák, szokások keveredtek a szlovákiai település falunapján, ahol vendégek voltunk.

Horváth László

Közel ötven tagú küldöttség látogatott szombaton Mezőfalváról a szlovákiai Kisújfalura. A három éve testvértelepülésünkként jegyzett 700 lelkes község hagyományos rendezvényére Budaörsről és a vajdasági Tóthfaluból is érkeztek vendégek. A nemzetközivé szélesedett találkozón nemcsak kulturális programok alkalmával folyt a népek közötti barátkozás, de Kisújfalu és Tóthfalu tízéves kapcsolatát is ünnepelték.

Remek idő, bográcsokban rotyogó pörköltek és műsorok kavalkádja jellemezte a 20. Kisújfalusi napot. A hagyományos programokon túl, különlegességként még az ősi hangulatot idéző, autentikus Szőlőhegyet is megismertették vendégeikkel. A dimbes-dombos dűlőkben, ódon présházak mélyén megbúvó pincék igazán marasztalók. A szőlőtulajdonosok régi történetei pedig csak erősítik a vágyat a kisújfalusi emberek életének mélyebb megismeréséhez. A kis lélekszámú falu lakói mindig szíves vendéglátásban kényeztetik látogatóikat. Falunapi alkalmakkor barátságok is szövődnek, melyek kiváló alapot képeznek a hosszútávú folytatáshoz. Ez utóbbi hamar bekövetkezik. Június 28-án Mezőfalva várja vissza hasonló szeretettel a kisújfalusiakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!