Mezőfalva

2013.10.08. 17:05

Látogatott intézmény

Mezőfalva - A nyári időszak alatt sem panaszkodott Horváth István könyvtáros, hiszen mindig akadt látogatója az intézménynek.

Horváth László

A mezőfalvi olvasási szokásokról kérdeztük a könyvtárost: - A faluban 1951 óta működik az intézmény. A folyamatosan gyarapodó könyvállomány mára megközelítette a harmincezres számot. Éves szinten látogatottságban az őszi-téli hónapok kiemelkedőbbek, de nincs ok panaszra a nyári szünidőben sem.

 


Horváth István a könyvtár vezetője várja a látogatókat (Fotó: Horváth László)

 

Napi átlagban tíz olvasó és tizenöt-húsz internetező használja ki a nyitva tartás idejét. A kölcsönzés mellett fénymásolással, faxolással, szkenneléssel és nyomtatással is kiszolgáljuk a lakosságot. Örvendetes, hogy iskolai időszakban mindig megszaporodik a diákolvasók száma, de nem maradnak el az aktív dolgozók és az idősebbek sem foglalta össze válaszát Horváth István könyvtáros.

A kulturális rendezvényeknek is helyt adó intézmény a hosszú téli estéken is várja tartalmas kikapcsolódásra vágyó olvasóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!