Lóerő

2016.04.28. 13:50

Biztonságosabbá tették

Két hete pályainspekciót tartott a megújult Hungaroringen Charlie Whiting. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) technikai és biztonsági főnöke gyalog járta be a jobb és biztonságosabb pályát.

Káldor András

A Formula-1-es világbajnokság állandó versenyigazgatója azért tartott pályaszemlét, mivel a mogyoródi ringet újraaszfaltozták, illetve a rázóköveket is kicserélték. A magyar F1-es versenypályának még két évig érvényes az úgynevezett Grade 1 licence, azaz egyelőre addig jogosult Forma-1-es futam rendezésére. A Hungaroringen tavaly év végén kezdték meg a felújítási munkálatokat, amelyekről Charlie Whitinggal folyamatosan egyeztettek.

A két hetel ezelőtti pályabejárást gyalogszerrel tették meg, amely során mindent górcső alá vett az F1 technikai főnöke. A terepszemlén ott volt vele többek között Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Formula-1-es Magyar Nagydíj sportszakmai vezetői: Szamos Miklós, Faluvégi Péter és ifj. Zettner Tamás, valamint a Hungaroring műszaki osztályának tagjai. Mint ahogy arról a Hungaroring Média beszámolt, a pálya jól viszgázott :

- Első osztályú munkát végeztek a Hungaroringen, a pálya jobb és biztonságosabb lett. A munkát gyönyörűen végezték el, és bár nem értek az aszfaltozáshoz, úgy gondolom, amint felgumizzák, a pálya tökéletes lesz a versenyre. Apró változtatásokat kértem a pályabejárás során, de egyik sem számottevő - elégedett vagyok - értékelt Charlie Whiting.

Gyulay Zsolt is elégedetten nyilatkozott a pályát látva:

- Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt öt évből négyszer nyereséges volt a vállalat, ennek köszönhetően tudtuk önerőből megoldani az aszfalt kopórétegének cseréjét. Nyolcvanhat óta nem volt egységes, új aszfalt a Hungaroringen, most van, és ez nagyon jó érzés, nagy büszkeség.

Az első nemzetközi versenyt április 22. és 24. között rendezték meg a Hungaroringen: a túraautó-világbajnokság (WTCC) látogatott a megújult aszfaltcsíkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!