Lóerő

2014.02.13. 14:20

Autóápolás télen is

Székesfehérvár - Az autókat télen sem szabad elhanyagolni, az ápolásra még a csípős hidegben is szükség van.

Miskei Anita

 

A téli időszakban is ápoljuk, tartsuk karban autónkat (Fotó: Lovász Lilla)

Habár nyáron könnyebben és szívesebben mossuk le a család kedvencét, a téli hónapokban sokkalta több szennyeződés éri az autókat. Az útról felvert sár, nyálka, hólé, latyak vagy épp sós olvadék rakódhat kocsinkra. A kosz és a nem kívánatos anyagok hamar elcsúfítják a négykerekűket, ám ami ennél is fontosabb, hogy hatásuk meglehetősen káros.

Nem csupán a kerékjáratokba, hanem az apró résekbe, illesztésekbe is beszivároghat a szennyeződés, a hűvös, párás levegő miatt a száradás ideje is hosszabbra nyúlik, sok esetben napokig nedvesek maradnak a lemezek. A rendszeres és alapos tisztítás a karosszéria védelmét szolgálja. A tél beköszöntével útjainkat homok és só korrozív keverékével szórják fel, ami nem kedvez a gépkocsik karosszériájának. Ilyen esetben érdemes akár hetente lemosni az autót, megtisztítani a kerékjáratokat, az alvázat.

- Persze nagy mínuszokban nem érdemes a mosással bíbelődni, de amint nulla fok körüli a hőmérséklet, már ápolhatjuk autónk karosszériáját - mondta Szabadi József autókozmetikus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!