Kultúra

2009.11.17. 03:29

Szerdától hétvége

Dunaújváros - Ifjúsági hétvégét tartanak az Ifjúsági, Információs és Tanácsadó Iroda szervezésében, csalóka elnevezéssel: a program már szerdán elkezdődik.

Vinczellér Anita

Ismerd meg a várost! címmel, Márton Andrea idegenvezetésével, szerdán-csütörtökön háromtól indul a belvárosi séta az épített emlékek bemutatásával. Az Újvárosi 5Próba záróünnepsége öttöl rajtol a Béke étteremben. Rendhagyó irodalomórát tart fél hattól Dr. Sebők Melinda, Radnóti Miklós tájköltészetéről.

Ovisok fociznak a sportcsarnokban csütörtökön fél tíztől, az egészségmegőrzési központban kábítószerügyi egyeztető fórumot rendeznek tíztől, majd az MMK-ban a Bódy Gábor filmklubban megismerhetik Dunaújvárost a magyar filmművészetben, valamint a városi alkotókat.

A városi diákönkormányzat ünnepi ülését tartja pénteken, a Gyermeki Jogok Világnapja alkalmából, majd Teaházba várják az ifjúságot péntek délután a Széchenyi Gimnáziumba, ahol találkozhatnak helyi művészekkel is.

A huszonnégy órás ifjúsági futsal-gála pénteken öttöl indul, ami áthúzódik a szombati napra is, amikor a sporté lesz a főszerep: billiárd-, csocsó-, darts- és fekvenyomó verseny, technikai sportok délelőttje, szerep-, társas- és kártyajátékok találkozója is várja a versengésre éheseket.

A pályaorientációs tanácsadás szombaton hattól indul, este pedig Copy Con koncerten és élményfürdős diszkóban mulathatnak az ifjak. Kosárlabdabajnokság vár mindenkit vasárnap, lehet továbbá ping-pongozni, és múzeumi játszóház is lesz.

Az ifjúsági hétvége a DAB.Docler jégkorongozóinak Brassó elleni mérkőzésével zárul, ami diákigazolvánnyal ingyen látogatható.A fiatalság négy napon keresztül élvezheti a színes hétvégi programokat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!