Dunaújváros

2018.04.16. 07:00

Megvan, kik a legjobbak! Befejeződött a Fejér Megyei Diáknapok

Vasárnap véget ért a Fejér Megyei Diáknapok. A háromnapos kulturális fesztivál hagyományosan látványos gálaműsorral fejeződött be.

Balla Tibor

A zsűri javaslata alapján 13 produkciót nézhetett végig a Bartók nagytermének közönsége vasárnap délután a Szakál Attila koreográfus-rendező megálmodta show-műsorban. A fesztivál elmúlt napjait felidéző hangulatvideó után Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntötte a közönséget. Beszédében Gyarmati Éva szavait idézte: „...a parázs akkor tud lángra lobbanni, ha megfelelő helyre esik.” A Fejér Megyei Diáknapok ezért is kiváló kezdeményezés.

A színpadon elsőként Tátrai Réka és Zátrok Dorottya moderntánc kettősét, élvezhette a közönség, majd a Pántlika lányai, vagyis a Széchenyi gimnázium dalosai hoztak egy takaros népdalcsokrot. Erdős Virág versét a rudasos Mosonyi Boglárka mondta el, majd a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium Vegyeskara a XVII-XVIII. századi magyar zenét idézte fel Beke Beáta (gitár), Novák Bence (cajon) és a kórusvezető, Pocsai Mária (citera) közreműködésével.

Tátrai Réka és Zátrok Dorottya táncukkal
Fotós: Zsedrovits Enikő/ Dunaújvárosi Hírlap

Elsőként a fesztivál különdíjasainak adta át az elismerést Gombos István dunaújvárosi és Mészáros Attila székesfehérvári alpolgármester:

Szólóének, társasének, kórus: Centrum Kórus (Dunaújvárosi Szakképzési Centrum); Vers- és prózamondás: Kneifel Nóra (Teleki Blanka Gimnázium Székesfehérvár); Diákszínpad: TEDI (Teleki Blanka Gimnázium Székesfehérvár); Könnyűzene: Karolina Road (Pannon Oktatási Központ, Dunaújváros); Népzene, néptánc: Marton János Márton (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár); Komolyzene: Verő Johanna – Pintér Bernadett (Vasvári Pál Gimnázium, Székesfehérvár); Sótájm: Gesztus (Vasvári Pál Gimnázium, Székesfehérvár); Képző, nép- és iparművészet: Tábori Viktória (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár); Honismeret: Sebestyén Zénó (Pannon Oktatási Központ, Dunaújváros); Irodalom: Kovács Péter (Comenius Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Székesfehérvár); Fotó, film és új vizuálsi műfajok: Csikós Gabriella (Kodolányi János Gimnázium és Kollégium, Székesfehérvár); Médiakommunikáció: Szakáll Bianka (Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Kápolnásnyék).

Népszerű volt a fiatalok körében a Bartók előtti hajóhinta is
Fotós: Zsedrovits Enikő/ Dunaújvárosi Hírlap

A gála folytatásában a Vasvári Színpad Tetemrehívás című darabjával folytatódott, amelyet egy diák, Nyáry Ádám rendezett. hatalmas közönségsikert aratott Pajor Dóra, a Székesfehérvári Hunyadi Szakgimnázium diákjának slampoetry előadása. Hasonlóképpen óriási vastapsot váltott ki a Gorsium gimnázium két tanulójának könnyűzenei produkciója is. Arany Timi és Tamás Andor Alicia Keys If I Ain’t Got You című dalát adták elő. Hasonlóképpen lenyűgözte a közönséget Marton János Márton szászcsávási válaszúti ritka táncával.

Szerencsére még népszerű maradt a versmondás is
Fotós: Zsedrovits Enikő/ Dunaújvárosi Hírlap

Ismét az alpolgármesterekre szegeződtek a tekintetek, akik átadták a Kategória díjakat: Szólóének, társasének, kórus: Teleki fiúkar (Teleki Blanka Gimnázium Székesfehérvár); Vers- és prózamondás: Mudi Réka (Széchenyi István Gimnázium és Kollégium, Dunaújváros); Diákszínpad: Vasvári Színpad (Vasvári Pál Gimnázium, Székesfehérvár); Könnyűzene: Gorsium Aqustic (Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár); Népzene, néptánc: Gyüttmentek (Kodolányi János Gimnázium és Kollégium); Komolyzene: Tótin Szilvia (Széchenyi István Gimnázium és Kollégium, Dunaújváros); Sótájm: Kindl Gábor – Sánta Benedek (Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár); Képző, nép- és iparművészet: Hujber Balázs, Kiss Katinka, Ludmann Rebeka (Teleki Blanka Gimnázium Székesfehérvár); Honismeret: Balogh Vadász Barnabás (Kodolányi János Gimnázium és Kollégium); Irodalom: Barabás Máté Gábor (Vörösmarty Mihály Szakgimnázium és Szakközépiskola, Székesfehérvár); Fotó, film és új vizuálsi műfajok: Szabó Máté Botond (Széchenyi István Gimnázium és Kollégium, Dunaújváros); Médiakommunikáció: Ocsko-Kü Kata (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár).

A széchenyis Pántlika lányai népdalcsokorral készültek
Fotós: Zsedrovits Enikő/ Dunaújvárosi Hírlap

Az irodalom kategória egyik legjobbját, Kovács Péter versét a szerző helyett Pajor Dóra mondta el. A székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium vegyeskara a We are the world című számot adták elő Szarka Andrea zongorakíséretével, Auth Ágnes vezényletével. A Sótájm kategória egyik szarkasztikus humorú produkcióját Nagy Dorina és Rezsnyák András mutatta be. A Pentelei Kurjantók Lőrincrédei népdalokat énekeltek nagy sikerrel. A zárószám a No Control Dance Group lendületes hiphop produkciója volt.

A Közönségdíjat a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium Gesztus című produkciója, Dunaújváros nagydíját a Széchenyi István Gimnázium és Kollégium, Székesfehérvár nagydíját a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Fejér megye nagydíját a kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény nyerte el. Idén a Fesztiváldíjat a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium érdemelte ki.

 

Mészáros Attila Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere azzal búcsúzott, hogy 2019-ben örömmel várja újra Székesfehérvár a Fejér Megyei Diáknapok fellépőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában