Kultúra

2017.02.09. 19:40

Mit mondanak a csillagok?

Perkáta - Kínai kultúrával kapcsolatos, rendhagyó rajzórát szerveztek Perkátán az általános iskolás diákoknak. A hét végén folytatódik a program.

Horváth Dóra

Február 6. és 10. között rendhagyó rajzórára hívta a Kínai-Magyar Kulturális Turisztikai Központ a perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulóit a Győry-kastély épületébe. A foglalkozás keretein belül a gyerekek a kínai horoszkóppal ismerkedhettek meg közelebbről. Megtudhatták egyebek között, hogy mi a különbség a mi általunk használt horoszkóp és a Kínában alkalmazott között, ki, melyik jegy szülötte, és milyen tulajdonságok jellemzőek ezáltal rá.

Gyerekek rajzolnak és ismerkednek a horoszkóp rejtelmeivel
Fotó: Horváth Dóra

A Valentin-nap közeledtével a központ munkatársai szerelmi horoszkóppal is készültek a kíváncsi kamaszság számára, akik így már azzal is tisztában vannak, hogy mely jegy szülöttei illenek hozzájuk.

Mivel a 2017-es év a Kakas éve, ezért a Kínai-Magyar Kulturális Turisztikai Központ rajzversenyt hirdetett az általános iskola diákjai számára: várják a szebbnél szebb alkotásokat, amiknek a témája természetesen a kakas.

A helyi általános iskola 2. osztályos tanulói nemcsak figyeltek, hanem alkottak is a rendhagyó rajzórán

A kínai kultúrával kapcsolatos rendezvény február 12-én 14 órakor folytatódik a Győry-kastély épületében, a Kultúrházak éjjel-nappal program keretein belül. Az esemény szintén a horoszkóp, valamint a teakultúra és a farsang köré fog szerveződni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!