Kultúra

2017.02.12. 20:25

Irány a Smuk-utca! - Bevezetés a napsütötte spontán realizmusba

Dunaújváros - A derekas igaz az, hogy viszonylag régen szórakozhattunk olyan kellemeset, mint Smuk Imre legfrissebb tárlatnyitányán.

Szabó Szabolcs

Még mielőtt belehabarodnánk a tárlat mélyebb elemzésébe érdemes egy fontos kitételt tenni: a múlt héten esedékes tárlatnyitányon fotós kollégánkat mélyen és őszintén korrumpálták. Feltáró és egyben beismerő vallomása szerint kapott egy képet az alkotótól. Ráadásul egy igazi míves munkát. A következő sorokat tehát az irigység nyomasztó terhe alatt követjük el.

Polgár Lilla színművész anno tíz évvel ezelőtt Smuk Imre hívására érkezett a Barók színházhoz

Smuk Imre friss kiállításáról a múlt hét közepén adhattunk hírt, és már akkor érzékelhető volt, hogy itt jóval többről van szó, mint egy átlagos megnyitóról. Smuk rendszeres kiállítónak számít a Bartók aulában, pontosan ismeri minden rezdülését annak a térnek, ahol adott munkái életre kelnek a látogatók előtt.

Az említett anyag pedig nagyon él. A fentebb olvasható cím leginkább így lenne fogyasztható: ...befordulni a Smuk utcába.

A múlt heti tárlatmegnyitón sokan köszöntötték a festőként is egyre népszerűbb korábbi színházi szakembert Fotó: Ady Géza

Ugyanis, Smuk Imre képei ezúttal is nagyon pontosan átadnak egyfajta érzésvilágot, hangulatot. E sorok írója vállaltan turistaként érezte magát, amint sétálgatott a Smuk-féle utcában.

Őszintén ajánljuk mindenkinek, tegyenek egy kört a Bartók aulában. Így télidőben is felettébb reménykeltő úti élmény várja önöket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!